1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İngiltere’nin Kabul Etmediği Şamima Begüm'ün Bebeği Suriye'de Öldü
İngiltere’nin Kabul Etmediği Şamima Begüm'ün Bebeği Suriye'de Öldü

İngiltere’nin Kabul Etmediği Şamima Begüm'ün Bebeği Suriye'de Öldü

BBC'nin haberine göre IŞİD sempatizanı Şamima Begüm'ün oğlu, geçirdiği zatürree sonucunda Suriye'de bir sığınmacı kampında öldü.

11 Mart 2019 Pazartesi 15:47A+A-

Begüm, bebeğiyle birlikte Britanya'ya geri dönmesine izin verilmesini istemiş ancak Londra hükümeti kadını güvenlik riski olarak sınıflandırıp vatandaşlıktan atmıştı. Begüm 15 yaşında IŞİD'e katılmıştı.

Konuya ilişkin The Guardian’da yayınlanan haberde açıklamasında İşçi Partisi milletvekili Jess Phillipps, The Guardian'da, Şamima Begüm'ün oğlu Britanya vatandaşıydı ve bir vatandaş olarak kabul edilmeliydi, diyor ve şunları söylüyor:

“Bu elim vakada içişleri bakanı için sorun olan Şamima Begüm değil, onun bez parçalarına sarılı, İngiliz vatandaşı minik oğluydu. ... Yasaların koruması altındaki insan hakları, her ne kadar sert tutum sergilemek isteyenler bunları devre dışı bırakmak istese de, bu bebek için de geçerli olmalıydı. ... Siyasetçilerimizin kısa sürede popülaritelerini arttırmak için en kolay yöntemi, korku ve nefret tohumları ekmek. Böl ve yönet, zor bir yöntem değil, katı tutum sergilemek isteyenler için en kolay yol. Her ne kadar popüler olsa da, insanlık ve duygudaşlık göstermek, yardıma muhtaçlarla kısıtlı kalmamalı. Buysa çok daha zor.”

HABERE YORUM KAT