1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İngiltere'de Koronavirüs Nedeniyle Hayat 6 Aydan Önce Normale Dönmeyecek
İngiltere'de Koronavirüs Nedeniyle Hayat 6 Aydan Önce Normale Dönmeyecek

İngiltere'de Koronavirüs Nedeniyle Hayat 6 Aydan Önce Normale Dönmeyecek

Kamu Sağlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Jenny Harries, Covid-19 pandemisi nedeniyle İngilizlerin normal hayatlarına 6 aydan önce dönemeyeceğini söyledi.

30 Mart 2020 Pazartesi 09:58A+A-

İngiltere'de halk sağlığı yetkilisi, yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 pandemisi nedeniyle İngilizlerin normal hayatlarına 6 aydan önce dönemeyeceğini söyledi.

Kamu Sağlığı İdaresi Başkan Yardımcısı Jenny Harries pazar günü yaptığı açıklamada, koronavirüsün yeniden canlanmasına neden olabileceği için şu anki uygulamaların birden kaldırılmasının tehlikeli olacağını belirtti.

Harries, gelecek altı ay süresince her 3 haftada bir durum değerlendirmesi yapılacağını, 6 aydan önce normal hayata dönmenin mümkün olmadığını ifade etti.

Boris Johnson: İşler iyiye gitmeden önce daha da kötüleşecek

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ise, evlere göndereceği mektupla, Covid-19 salgınında "işlerin iyiye gitmeden önce daha da kötüleşeceğini" belirtecek.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Covid-19 testi pozitif çıkan Johnson'ın mektubu 4 hafta içinde 30 milyon haneye ulaşacak.

Mektubunda halka evde kalarak, Ulusal Sağlık Hizmetlerini (NHS) korumaları ve hayat kurtarmaları için çağrıda bulunacak Johnson, ayrıca hükümetin salgınla mücadele etmek ve işletmeler ile çalışanları desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu önlemleri anlatacak.

En başından itibaren doğru zamanda doğru önlemleri almaya çalıştıklarını, gerekirse bunları daha da sıkılaştıracaklarını belirten İngiliz Başbakan mektubunda, "Sizinle açık konuşmam benim için önemli. İşler, iyiye gitmeden önce daha da kötüleşecek" ifadesini kullanacak.

Bu arada İngiltere Ulusal Tıp Direktörü Prof. Stephen Powis, ülkede ölümlerin 20 binin altında kalmasının "iyi bir sonuç" olacağını ifade ederek, halktan üzerine düşeni yapmasını ve hükümetin uyarılarını dikkate almasını istedi.

İngiltere'de pazar günü itibariyle toplam vaka sayısı 19 bin 522'ye, hayatını kaybedenlerin sayısıysa 1228'e ulaştı. Ülkede toplam 135 hasta iyileşti.

Euronews

HABERE YORUM KAT