1. HABERLER

  2. HABER

  3. İngiltere'de Hz. Peygamber'e saygısızlık yapan öğretmen açığa alındı!
İngiltere'de Hz. Peygamber'e saygısızlık yapan öğretmen açığa alındı!

İngiltere'de Hz. Peygamber'e saygısızlık yapan öğretmen açığa alındı!

İngiltere'de bir öğretmen Hz. Peygamber'e yönelik iftira karikatürlerini sınıfta gösterdi. Olaya tepki gösteren veliler öğretmenin açığa alınmasını sağladı.

26 Mart 2021 Cuma 12:10A+A-

HAKSÖZ HABER

İngiltere'nin West Yorkshire bölgesinde bulunan Batley kentindeki bir okulda görevli öğretmenin derste Hz. Muhammed'e iftira karikatürlerini göstermesi tepki topladı. Öğretmenin açığa alındığı açıklandı.

Pazartesi günü yaşanan olayın ardından okulun önünde toplanan veliler, protesto gösterisi düzenledi. Bazı eylemciler, öğretmenin işine son verilmesini talep etti.

Okul Müdürü Gary Kibble, yaşanan olayın kabul edilemez olduğunu ifade ederek, yaşananlardan dolayı "tartışmasız bir şekilde özür dilediğini" belirtti.

Kibble, öğretmenin de "en içten özürlerini dile getirdiğini" ve olayla ilgili açılan soruşturma süresince lisansının askıya alındığını söyledi.

BBC Türkçe'ye konuyla ilgili değerlendirmeler yapan bir veli, bu görselin kullanımının "uygunsuz ve kabul edilemez" olduğunu ve çocuğunu okuldan almayı düşünebileceğini söyledi.

Batı toplumlarının benzer olaylara gösterdikleri farklı tepkileri görmek açısından da ilgi çekici olan bu olay şuan için sükunete ermiş gibi gözüküyor. Özellikle Fransa'da defalarca Müslümanların bu konudaki hassasiyeti gözetilmeyerek toplumsal infiale sebep olacak provokasyonlara girişildi. Hatta karikatürleri gösteren bir öğretmen müsveddesi canından bile olmuştu.

İngiltere'de ise öğretmene soruşturma açılıp bu süreçte de lisansının askıya alınması Batı toplumlarının farklı hassasiyet ölçülerine sahip olduğunu gösteriyor. O sebeple tektipleştirmenin hatalı bir yaklaşım olacağını belirtmek gerek. Tabi ki velilerin örgütlü bir şekilde olaya tepki göstermeleri, Müslümanların değerleri noktasında daha etkin hareket etmelerinin de faydalı neticelerini gösterecek cinsten.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum