1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İngiliz taraftarlar Haçlı kıyafetleriyle girmek istedikleri stada alınmadı
İngiliz taraftarlar Haçlı kıyafetleriyle girmek istedikleri stada alınmadı

İngiliz taraftarlar Haçlı kıyafetleriyle girmek istedikleri stada alınmadı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası organizasyonundaki bir maça İngiliz taraftarların Haçlı kıyafetleriyle girmek isteyince stada alınmadıkları öğrenildi.

24 Kasım 2022 Perşembe 22:23A+A-

HAKSÖZ HABER

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda yasaklar kapsamına alınan LGBT temalı kıyafetler ve bayrakların yanı sıra özel anlam taşıyan giysilerin de sokulması FIFA tarafından yasaklandı. 

İngiltere taraftarları ise yasaklara rağmen Haçlı kıyafetleri ile stada girmeye çalışmış ancak güvenlik görevlileri tarafından maça alınmadılar. 

Katar'da İngiltere maçı öncesi ve sonrasında çekilen görüntülerde, Haçlı kıyafetleri giyen birtakım İngiliz taraftarların "Tanrı Kralı Korusun" şarkısını söylerken çektikleri görüntüleri sosyal medyaya yüklemişlerdi. 

Köpük kılıçlar taşıyan, zincir zırhlar ve üzerinde Aziz George haçı bulunan Tapınak Şövalyeleri cübbeleri giymiş İngiliz taraftarlar, Khalifa Uluslararası Stadyumu'nun hemen dışında güvenlik görevlilerine yakalandı. Sözkonusu taraftarlar sosyal medyada stadyuma alınmadıklarını ve gözaltına alındığını iddia etse de Katarlı yetkililer sadece stada alınmadıklarını açıkladı. 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum