1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İnce: “Siz iktidar olsanız memleketin anasını ağlatırsınız”
İnce: “Siz iktidar olsanız memleketin anasını ağlatırsınız”

İnce: “Siz iktidar olsanız memleketin anasını ağlatırsınız”

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'ne gösterdiği tepkide, "Siz iktidar olsanız bu memleketin anasını ağlatırsınız" ifadelerini kullandı.

13 Haziran 2021 Pazar 13:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde değişim rüzgârına girdiğini iddia etmişti. Tabi ki bunlar salt iddia olmanın ötesine çoğu zaman geçemedi. Yine de haklarını yememek gerekir kimi noktalarda belli bir değişim de yaşandı. Örneğin parti içerisindeki özellikle ırkçılık üzerinden prim yapan kimi milletvekilleri ve siyasiler tasfiye edildi. Başörtüsü özelindeki tartışmalarda daha ılımlı tavırlar sergilenmeye başlandı. Bunların CHP’ye yarayıp yaramadığını bilemeyiz ancak siyasete ve kamuoyunun gündemine yaradığı kesin.

Muharrem İnce de partisinden farklı sebeplerle ayrılmış ve Memleket Partisi adını verdiği yeni bir partiyi kurmuştu. Dün bir basın açıklaması yapan İnce, CHP’nin hiçbir zaman değişmeyeceğine atıfta bulunarak CHP’yi iktidara getirmemeleri noktasında kamuoyunu uyardı.

Memleket Partisi lideri İnce, sözde muhalif basının tavrının da ikiyüzlü olduğunu dile getirdiği konuşmasında CHP’nin statükoculuğuna göndermede bulundu.

CHP’nin hiçbir zaman değişmeyeceğini ifade eden İnce: “CHP'den istifa edip parti kurarsan Halk TV'de, KRT'de Tele1'de haber olamazsın. Bir parti kurmuşuz, bana bir dakika ayırıyorlar. CHP'li belediyelerden para almamakla, genel merkezden para almamakla susturulmuş bir muhalefet basını var… Siz iktidar olsanız bu milleti perişan edersiniz. memleketin anasını ağlatırsınız. Hepinizi beraber göndereceğiz.” dedi.

 

Muharrem İnce'nin CHP'ye ve sözde muhalif basına gösterdiği tepki,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum