1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İnce, “kaybetmenin faturasına ortak olmamak için” istifa etti
İnce, “kaybetmenin faturasına ortak olmamak için” istifa etti

İnce, “kaybetmenin faturasına ortak olmamak için” istifa etti

Ve beklenen oldu… Muharrem İnce kendisine yönelik yoğun baskılar sonucunda adaylıktan çekildi.

11 Mayıs 2023 Perşembe 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs seçimlerine 3 gün kala Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

Muhalefet bloğunun uzun süredir İnce’ye baskı uyguladığı biliniyordu. Muhalefetin oylarını bölmekle suçlanan Muharrem İnce yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

'Saraydan para aldı çekilemez.' diyenlere sesleniyorum; benim bu kumpaslardan bu sahte dekontlardan, montajlardan korktuğum falan yok. 45 gündür direniyorum zaten. Adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum.

Türkiye'ye üçüncü bir seçenek önerdim, bir kanal açmaya çalıştım. Bu kanalı başaramadık. Bahaneleri kalmasın yoksa seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum, Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum.''

“Seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar” diyen Muharrem İnce’nin çekilmesi sol-Kemalist cenahın topluma vaat ettiği huzur ve özgürlüğün teminatı olacak cinsten. Günlerdir hem oldukça komik hem de epey gergin bir süreç izledik. İnce’ye yönelik baskılar farklı seslere gösterilen “müsamaha” kültürünün birer yansımasından ibaretti herhalde(!)

Muharrem İnce 9 Mayıs'ta seçim çalışmaları için gittiği Denizli’de gündemi değerlendirmiş ve kendisi olmazsa seçimin ilk turda Erdoğan lehine biteceğini açıklamıştı. 

“Sen seçimi kazanıyor musun yoksa ben mi engel oluyorum. Ben sana engel miyim? Önünü mü tıkıyorum yoksa yardımcı mı oluyorum. İyi düşün. Muharrem İnce ve Memleket Partisi’nin oy aldığı kesim; ne Kılıçdaroğlu’na oy verir ne Erdoğan’a oy verir. Bize oy verecekler ilk kez oy verecek olanlar, kararsız seçmenler ve her ikisine de oy vermeyecek olanlar. Bu farklı bir kesim. Muharrem İnce ve Memleket Partisi’ni devre dışı bırakınca, bunların hepsi muhalefete akmıyor. Böyle bir dünya yok. 21 yıldır Erdoğan’ı yenemiyorsunuz, trollerinizle bana çatıyorsunuz. Utanmanız lazım, bence utanmalısınız. Tekrar soruyorum; engel mi oluyorum, yardımcı mı? Ben seçimi 2. tura bıraktırıyorum. Hata yapıyorsunuz troller, ben olmazsam 1. turda Erdoğan seçimi kazanıyor.”

Adaylıktan çekilmesiyle İnce’nin iktidar desteğiyle aday olduğu yalanı da CHP’lilerin ellerinde patlamış oldu. Bunun seçime yansımasını ise üç gün sonra göreceğiz. Kemalizm’in 100 yıllık geleneği İnce gibilerinin harcanmasının tarihinden ibarettir. Netice olarak beklenen oldu. Çok şaşılacak bir şey yok!

 

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum