1. HABERLER

  2. HABER

  3. IMF’den Sisi Cuntasına Yardım Jesti
IMF’den Sisi Cuntasına Yardım Jesti

IMF’den Sisi Cuntasına Yardım Jesti

Uluslararası Para Fonu, Mısır’da darbe sonrası yapılan sözde seçimlerde cumhurbaşkanı olan katil Sisi’yi tebrik etti ve Mısır’a yardıma hazır olduğunu açıkladı.

07 Haziran 2014 Cumartesi 17:23A+A-

AFP haber ajansının Uluslararası Para Fonu’nda (IMF) görevli bir sözcüye dayandırdığı bilgiye göre, IMF Başkanı Christine Lagarde Mısır’da cumhurbaşkanı olan darbenin lideri Abdulfettah Sisi’yi telefonla arayarak kutladı.

Sözcüye göre ikilinin arasındaki konuşma ekonomik sorunlar üzerinde yoğunlaştı ve IMF Başkanı Lagarde, Mısır’a ve Mısır halkına yardım etme sözünü yineledi.

IMF, 2011’de Hüsnü Mübarek rejiminin devrilmesinin ardından ülkede duyulan ihtiyacı 4,8 milyar dolarlık kurtarma paketiyle gidermeye çalışmış, ancak 3 Temmuz’da ülkenin seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin darbeyle devrilmesi sonucu artan istikrarsızlıkla birlikte bu paranın aktarımı dondurulmuştu.

Perşembe günü IMF'nin bir sözcüsü, Uluslararası Para Fonu’nun Mısır’a vergi ve diğer konularda teknik destek sağlamak amacıyla 27 Nisan – 2 Mayıs arasında başkent Kahire’yi ziyaret ettiğini açıklamıştı.

Sözcü Gerry Rice “Mısır’a yardım etmek için hazırız. Mısırlı yetkililerle sorunların çözümüne yardımcı olabilecek politik eylemler ve çeşitli yapısal reformlar hakkında diyalog kuracağımız günü beklemekteyiz” dedi.

Sisi katılımın artması için alınan önlemlere rağmen seçmenin yarısından fazlasının sandığa gitmediği seçimlerde geçerli oyların yaklaşık yüzde 97’sini aldı. Ancak Sisi’nin önünde önemli ekonomik sorunlar bulunuyor.

Başta Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere Körfez ülkeleri darbenin ardından Mısır’a milyarlarca dolar yardımda bulundu.

Sisi’yi ilk tebrik eden Suudi Arabistan, Mısır için bir bağış konferansı düzenlenmesi çağrısı yaptı.

 

HABERE YORUM KAT