1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İki Milyon Potansiyel Suçlu Listesi İnternette
İki Milyon Potansiyel Suçlu Listesi İnternette

İki Milyon Potansiyel Suçlu Listesi İnternette

Dünyadaki iki milyon potansiyel suçlunun kişisel verileri internette açıklandı.

30 Haziran 2016 Perşembe 15:20A+A-

Internet’te World-Check baz verilerinde yer alan terörizm, kara para aklama ve organize suçla bağlantıları olduğundan şüphelenilen 2,2 milyon yüksek riskli birey ve örgütlere ait veri ilan edildi.

Siber güvenlik uzmanı Chris Vickery’nın Reddit sosyal ağında paylaştığı habere göre, Thomson Reuters şirketine ait World-Check baz verilerinde yer alan dünyanın farklı ülkelerinden 2,2 milyon yüksek riskli kişi ve örgüte ait verileri elde etti.

Bu kişi ve örgütlerin kara para aklama, organize suç, yolsuzluk ve diğer yasadışı eylemleri ile bağlantıları olduğu düşünülüyor. World-Check baz verilerinde ismi yer alan 93 bin kişinin ise terörle bağlantıları olduğundan şüpheleniliyor.

Chris Vickery’ye göre bu veriler 2014 yıl ortalarına ait. Baz verilerinde, konu ile ilgili medyada yayınlanan, hükümetler tarafından açıklanan, çeşitli ülkelerde resmen açıklanan listeler ve yaptırımlar uygulanan şirketlerin listelerindeki bilgiler yer almaktadır.

World-Check şirketi, verileri özellikle bankalar tarafından potansiyel müşterilerin finansal sisteme erişiminin yasaklandığını öğrenmek için kullanılıyor.

BBC radyosuna göre, Thomson Şirketi, Reuters ajansına verilerinin sızıntısını doğruladı.

Şirketin temsilcileri bu sızıntıda üçüncü tarafları suçladı ve bundan sonra bunun tekrar edilmeyeceğini bildirdi. Yetkililer Vickery’nın 2014 verilerini yayınladığını açıkladı, ancak ona karşı yapılacaklar konusunda herhangi bir yorum yapmadı.

Haberde Ayrıca World-Check şirketi verilerinden dünyadaki 170 ülkenin 6 binden fazla müşterisi olduğu, dünyadaki en büyük 50 bankanın 49'unun bu verilerden yararlandığı ve 300'den fazla hükümetin ve istihbarat teşkilatlarının bu verileri takıp ettiği de bildirildi.

 

HABERE YORUM KAT