1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. İhvan’dan, Muhammed Emin Saraç için taziye mesajı
İhvan’dan, Muhammed Emin Saraç için taziye mesajı

İhvan’dan, Muhammed Emin Saraç için taziye mesajı

Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan), dün vefat eden hadis, tefsir ve fıkıh alimlerinden Muhammed Emin Saraç için taziye mesajı yayımladı.

21 Şubat 2021 Pazar 13:52A+A-

Muhammed Emin Saraç, 90 yaşında tedavi gördüğü hastanede dün vefat etmişti. Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan), vefat nedeniyle Saraç için taziye mesajı yayımladı.

Mesajda, “Müslüman Kardeşler Cemaati (İhvan), Hicri 7 Recep 1442’ye tekabül eden Miladi 19 Şubat 2021 Cuma günü İstanbul’da vefat eden, Türkiye’nin önde gelen alimlerinden Şeyh Muhammed Emin Saraç’a Allah’tan rahmet diliyor. Ömrünü İslam’a hizmet etmeye adayan, hayatının son anına değin insanları Allah’a ve İslam dinine davet eden, ahlaklı ve erdemli nesillerin yetişmesine öncülük eden Şeyh Muhammed Saraç, Filistin davası başta olmak üzere dünyanın dört bir tarafında İslam aleminin nusreti için gayret eden örnek bir alimdir.” denildi.

Mesajın devamında, ümmet için muazzam bir mirası geride bırakarak ahirete irtihal eden Şeyh Muhammed Emin Hoca’nın kaderinin son demlerinde dahi İstanbul’un güzide camilerinden Fatih Camii ve Külliyesi’nde Kur’an-ı Kerim, şer’i ilimler ve Hanefi fıkhını talim etmeye sebat ettiği kaydedildi.

Mesajda, “Muhterem Şeyh Muhammed, El-Ezher Üniversitesi’nde eğitim almak üzere Mısır’da bulunduğu 1950’de Müslüman Kardeşler Cemaati’ni tanımış ve şehit Seyyid Kutub’un Fî Zılâli’l-Kur’ân tefsirinin yanında bazı eserleri Türkçeye kazandıran ilk tercümanlardandır. İhvan olarak, Cenab-ı Allah’tan, Şeyh Muhammed Emin Saraç’a rahmet etmesini, yaptığı hayırlı hizmetlerini dergahı izzetinde kabul eylemesini ve Firdevs cennetinde peygamberlere, sıddıklara, şehitlere ve salihlere komşu eylemesini niyaz ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Mesajın sonunda, “İhvan olarak, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’ye ve kardeş halkına, Şeyh Mehmet Emin Saraç’ın muhterem ailesine, akrabalarına, ihvanına, öğrencilerine ve tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz.” denildi.

 

Kaynak: Doğruhaber, İLKHA

HABERE YORUM KAT