1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İHH’dan Halep’e Yardım Seferberliği Çağrısı
İHH’dan Halep’e Yardım Seferberliği Çağrısı

İHH’dan Halep’e Yardım Seferberliği Çağrısı

Esed rejiminin kuşatması altında bir aydan fazla bir süredir yaşam mücadelesi veren Halep halkı, kuşatmanın kırılmasının ardından acil yardım bekliyor.

09 Ağustos 2016 Salı 04:51A+A-

Suriye’nin en büyük kentlerinden olan Halep, bir ayı aşkın süredir Esed rejimi tarafından kuşatma altındaydı. Kırılan kuşatmanın ardından İHH İnsani Yardım vakfı Halep halkına yönelik acil yardım çalışması başlattı.

Kuşatma altında bulunduğu süre zarfında 900 den fazla insan hayatını kaybettiği binlercesinin de yaralandığı kentte, Esed rejimi ve Rus güçleri sürekli olarak sivil halkı hedef aldı.

Ayrıca şehirdeki 8 hastane ve bir kan bankası vurulurken oyun parkları, pazar meydanları, fırınlar gibi sivillerin bulunduğu tüm merkezler de hedef alındı.

21 bini çocuk, 155 bini kadın olmak üzere 400 bine yakının sivilin yaşadığı bölgede acil olarak temel yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuluyor.

Halep’te acil olarak un, konserve ve kuru gıda malzemeleri ile birlikte, bebek paketi, süt gibi yaşam malzemelerine ihtiyaç duyuluyor.

İHH bağışçıları tarafından gönderilen yardımlar İHH Suriye Çalışmaları ekipleri tarafından bölgede bulunan halka ulaştırılacak. 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT