1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’i Kuşatan Esed Güçleri, Taftanaz’da Türkiye Üssüne Saldırdı!
İdlib’i Kuşatan Esed Güçleri, Taftanaz’da Türkiye Üssüne Saldırdı!

İdlib’i Kuşatan Esed Güçleri, Taftanaz’da Türkiye Üssüne Saldırdı!

İdlib’i işgal ettiği çevre köy ve kasabalardan başlayarak abluka altına alan Rusya ve İran destekli Esed güçlerinin Taftanaz’da TSK’ya ait gözlem noktalarına saldırdığı bildirildi.

10 Şubat 2020 Pazartesi 15:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed rejiminin işgal ettiği bölgelerden geri çekilmesi için Türkiye’nin Şubat sonuna kadar verdiği mühlet devam ederken bugün İdlib’in Taftanaz ilçesinde TSK’nın gözlem noktalarına yönelik bir saldırının gerçekleştiği bildirildi.

Rejim güçlerinin topçu atışlarıyla gerçekleştirdiği saldırı sonucunda 5 Türkiye askeri yaralanırken, 5 asker de yaşamını yitirdi.

Sosyal medyadaki bazı paylaşımlara göre ise saldırının karadan Esed güçleri ve havadan Rus uçaklarınca gerçekleştirildiği ve üssün büyük hasar gördüğü iddia edildi.

Esed güçlerinin İdlib'deki ablukasını derinleştirmesi ve TSK'ya ait gözlem noktasına saldırması üzerine Türkiye geçtiğimiz günlerde Taftanaz'da bir askeri üs inşa etme kararı almış ve bu bölgede askeri yığınak oluşturmuştu. Saldırının Rus heyetin Ankara'da olduğu bir sürece denk gelmesi de dikkati çeken hususlardan biri...

Sosyal medyada geniş yankı bulan saldırı sonrası yapılan paylaşımlarda TSK’ya ait bir helikopterin olay mahalline doğru paylaşımlara yansıdı.

 

 

Milli Savunma Bakanlığı’ndan Açıklama

Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı.

MSB açıklamasının tam metni:

İdlib’de çatışmaları önlemek, hudut güvenliğimizi sağlamak, göçü ve insanlık dramını engellemek maksadıyla bölgeye takviye olarak gönderilen unsurlarımıza, Rejim tarafından 10 Şubat 2020 tarihinde yapılan yoğun topçu atışı neticesinde, 5 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 5 silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bölgede tespit edilen hedefler derhal ateş destek vasıtalarımızla yoğun şekilde ateş altına alınarak gerekli karşılık verilmiş, hedefler tahrip edilmiş ve şehitlerimizin kanı yerde bırakılmamıştır, bırakılmayacaktır. Gelişmeler yakından takip edilmekte ve gerekli tedbirler alınmaktadır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimiz için acil şifalar dileriz. 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum