1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’e Sızma Girişiminde Bulunan Esed Güçlerine Darbe: 4 Ölü!
İdlib’e Sızma Girişiminde Bulunan Esed Güçlerine Darbe: 4 Ölü!

İdlib’e Sızma Girişiminde Bulunan Esed Güçlerine Darbe: 4 Ölü!

İdlib’de muhaliflerin kontrolü altındaki bölgelere sızma girişiminde bulunan Esed güçlerinin bastırıldığı ve çatışmada 4 milisin imha edildiği bildirildi. Öldürülenler arasında 47. Tank Tugayından Albay Şerif Muhammad İsa’nın da olduğu kaydedildi.

24 Temmuz 2020 Cuma 21:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Katil Esed ve tayfası bugün İdlib’de etkisiz hale getirilen 4 kayıplarının yasını tutuyor. Rejimin kayıpları arasında 47. Tank Tugayından üst düzey bir asker olan Albay Şerif Muhammad İsa’nın da bulunduğu bildirildi.

Orient-News’in konuyla alakalı yer verdiği Arapça bir haberde İdlib’e sızma girişiminin başında bulunan Albay Şerif Muhammad İsa’nın önceden tuzaklanmış bir patlayıcının patlatılması sonucunda öldüğü kaydedildi.

Ayrıca son 24 saatte bir diğer sızma girişiminin de İdlib'in güneyindeki Harf Kafranbel'e yapıldığının belirtildiği haberde, bunun muhaliflerce önlendiği ve çıkan çatışmada Esed ordusuna mensup 3 katilin öldürüldüğü aktarıldı.

Öldürülen  Albay Şerif Muhammad İsa

*

 

Öte yandan Zaman Al-Wasl sitesi Hama kırsalındaki El-Baraka bölgesinde Esed güçleri ve İran’a bağlı çetelerin kuşatma harekatı başlattığını ve direniş güçleriyle çatışmalar yaşandığı bilgisini geçti. Direniş güçlerinin İran’a bağlı çetelere çeşitli noktalarda fil füzeleriyle karşılık verdiği belirtilirken tarafların hasar ve zayiatına dair bilgi verilmedi.

Ayrıca Zaman Al-Wasl haberinde, Rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde Jabal al-Zawiya’ya yönelik de karadan bir kuşatma harekatına start verdiği bilgisine yer verildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum