1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’den Türkiye Sınırına Göç Edenlerin Sayısı 359 Bine Ulaştı
İdlib’den Türkiye Sınırına Göç Edenlerin Sayısı 359 Bine Ulaştı

İdlib’den Türkiye Sınırına Göç Edenlerin Sayısı 359 Bine Ulaştı

Katil Esed rejimi ile destekçileri Rusya ve İran’ın İdlib’e saldırması nedeniyle Türkiye sınırına göç eden sivillerin sayısı 359 bine ulaştı.

08 Ocak 2020 Çarşamba 11:19A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

Edinilen bilgiye göre, Esed rejimi, Rusya ve İran’ın kasım ayından bu yana İdlib’e yaptığı yoğun saldırılar nedeniyle 359 bin kişi yerinden oldu.

Son birkaç günde yaklaşık 31 bin İdlibli yaşadıkları yerleri terk ederek Terkiye sınırına doğru hareket etti. Böylelikle toplamda 359 bin Suriye vatandaşı sınıra ulaştı. 

Suriye Müdahale Koordinasyon Grubu Başkanı Muhammed Hallaj, bir milyondan fazla sivilin yaşadığı İdlib’te yaklaşık bin 395 sığınmacı kampının bulunduğunu belirtti.

2019’da İdlib’teki 526 yaşam alanının rejim güçlerince hedef alındığını bildiren Hallaj, bölgede bulunan mevcut kampların sivilleri barındırmada yetersiz olduğunu kaydetti.

İdlib’te bulunan milyonlarca sivil, yemek, barınma, giyinme ve soğuktan korunma gibi temel ihtiyaçlardan yoksun. Olumsuz kış şartlarından dolayı kampların büyük bir kısmı su altında kaldı. Buralarda yaşayan Suriyeliler, çok zor şartlar altında yaşamını sürdürüyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT