1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'deki Katliamda Ölü Sayısı 23’e Yükseldi
İdlib'deki Katliamda Ölü Sayısı 23’e Yükseldi

İdlib'deki Katliamda Ölü Sayısı 23’e Yükseldi

Beşşar Esed rejimine ait savaş uçakları İdlib'in Darkuş kasabasında yerleşim alanına saldırdı! Saldırıda, en az 23 kişi hayatını kaybetti, en az 40 kişi de yaralandı!

08 Temmuz 2016 Cuma 18:00A+A-

AA’da yer alan habere göre, sivil savunma yetkilileri, rejime ait savaş uçaklarının ülke genelinde Esed rejiminin kendisi tarafından ilan edilen 72 saatlik sözde “ateşkes”i ihlâl ederek İdlib'de direnişçilerin kontrolündeki Darkuş kasabasında yerleşim birimlerini bombaladığını söyledi.

Al Jazeera’de yer alan habere göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), saldırıda 10’u kadın, 2'si çocuk en az 23 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Nusra Cephesi’nin de içinde olduğu direnişçi grupların denetimindeki bölgeyi hedef alan hava saldırıları 40 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

Londra merkezli SOHR, Türkiye sınırına yakın Darkuş’a yönelik hava saldırılarının kimin tarafından düzenlendiğinin henüz bilinmediğini kaydetti. Ancak onun rejim ya da Rusya’ya ait savaş uçakları olabileceğini kaydetti.

Esed ve Rusya “Ateşkes” Dinlemiyor!

Beşşar Esed rejimi, Ramazan Bayramı dolayısıyla 6 Temmuz 2016 saat 01.00'den 8 Temmuz 2016 saat 00.00'a kadar ülke genelinde 72 saatlik “ateşkes” ilan ettiğini duyurmuştu. Buna rağmen rejim güçleri ve Rusya'ya ait savaş uçakları Halep ve İdlib'de yerleşim birimlerini hedef alarak “ateşkes”i ihlâl etmişti.

suriye_harita-005.jpg

HABERE YORUM KAT