1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’deki Kanser Hastaları Türkiye’de Tedavi Görmek İçin Geçiş İzni Bekliyor
İdlib’deki Kanser Hastaları Türkiye’de Tedavi Görmek İçin Geçiş İzni Bekliyor

İdlib’deki Kanser Hastaları Türkiye’de Tedavi Görmek İçin Geçiş İzni Bekliyor

İdlib’deki hastane, doktor ve ekipman yetersizliği sebebiyle tedavi imkanından mahrum bulunan kanser hastaları kemoterapi tedavisi görmek için Kovid-19 salgını sonrası durdurulan Türkiye’ye geçişlerin yeniden başlamasını bekliyor.

21 Mayıs 2020 Perşembe 23:41A+A-

HAKSÖZ HABER

İdlib’de tedavisi mümkün olmayan kanser gibi ciddi hastalıklara yakalanan Suriyeliler Kovid-19 salgını öncesi tedavi edilmek üzere Türkiye’ye getirilebiliyordu. Ancak Kovid-19 salgını sürecinde sınır kapılarının kapatılması sonucu çok acil vakalar haricinde İdlib bölgesinden Türkiye’ye geçişler de durduruldu. Bu durumdan tedavi olmak üzere Türkiye’ye geçmeyi bekleyen hastalar özellikle de kanser hastaları oldukça olumsuz bir şekilde etkilendi.

The New Humantarian dergisinin internet sitesinde Muhammad Al Hosse ve Madeline Edwards imzasıyla çıkan haberde durumu kritik hastaların Kovid-19 öncesinde Bab el-Hava sınır kapısı üzerinden Türkiye’ye getirilip tedavi edildiği belirtilirken Şubat ayında bu şekilde 500’den fazla hastanın tedavi için Türkiye tarafına geçtiği bilgisi veriliyor.

Ancak Türkiye’de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü Mart ayının ortasıyla beraber çok acil vakalar haricinde Türkiye tarafına geçişler durduruldu ve kanser hastaları bu çok acil vaka tanımı içinde yer almıyor. İdlib ve civar bölgelerdeki kanser hastaları kemoterapi tedavisi görmek için Türkiye’ye geçişlerin başlamasını bekliyor.

İdlib ve civarındaki birçok hastane ve klinik Rusya ile rejim uçaklarının yoğun bombardımanları altında yıkıldı. Bunun yanı sıra sınırın öteki tarafında bu hastalıkların tedavi süreçleri için gerekli doktor, ekipman ve ilaç sıkıntısı da yaşanıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT