1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib’deki Çocukların Yarısından Fazlası Okula Gidemiyor!
İdlib’deki Çocukların Yarısından Fazlası Okula Gidemiyor!

İdlib’deki Çocukların Yarısından Fazlası Okula Gidemiyor!

İdlib’de Esed rejimi ve destekçisi Rusya’nın ev, okul, hastane ve sivil yaşam alanlarını bombalaması sonucu kentte yaşayan çocukların yarısından fazlası okula gidemiyor.

05 Eylül 2019 Perşembe 15:03A+A-

YAHYA FIRAT / HAKSÖZ-HABER

İngiltere merkezli Çocukları Koruma Örgütü’nün (Save the Children) raporuna göre, İdlip’te savaş koşulları altında yaşayan binlerce çocuk okul eğitiminden yoksun. Raporda, ilde bulunan 87 okulun rejimin hava saldırılarından dolayı yıkıldığı, halihazırda 200 okulun tek eğitim verdiği belirtildi.

Raporda ayrıca, okul çağında olan 650 bin çocuktan en az 300 bininin eğitimden uzak kaldığı, neredeyse çocukların tamamının ise giyinme barınma ve beslenme gibi temel şartlardan yoksun olduğu bildirildi.

Suriye’nin kuzeyinde tespit edilen bin 193 okuldan sadece 635’nin eğitim verdiği, 353 okulun terk edildiği, 205 okulun ise barınak olarak kullanıldığı kaydedildi.

Rejimin son 4 ayda yaptığı bombalı saldırılarda, 17 kasaba tamamen boşalırken binden fazla kişi de acımasızca katledildi. İdlip nüfusun yarısından fazlası da evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Savaşın devam ettiği Suriye’nin kuzeyindeki kırsal kesimlerde yaklaşık 1 milyon çocuk ve 750 bin kadın temel haklardan yararlanamıyor.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT