1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib'de Bombalar Altında Ramazan
İdlib'de Bombalar Altında Ramazan

İdlib'de Bombalar Altında Ramazan

Suriye'de direnişçilerin kontrolündeki İdlib kentinde Ramazan rejim güçlerinin aralıksız bombardımanı altında geçiyor.

27 Haziran 2015 Cumartesi 13:40A+A-

Suriye'de direnişçilerin kontrolüne geçen İdlib kentinde Ramazan Ayı, rejim güçlerinin aralıksız bombardımanı altında geçiyor.

Neredeyse Her Gün Hava Saldırısı Düzenleniyor

Suriye rejimi, yaklaşık üç ay önce direnişçi gruplardan oluşan Fetih Ordusu’nun (Ceyş'ul-Fetih) kontrolüne geçen bölgeye neredeyse her gün hava saldırısı düzenliyor. Rejimin kontrolü dışında ilk Ramazan Ayı’nı geçiren İdlibliler, devam eden saldırıların yanı sıra temel hizmetlerin dahi karşılanamadığı mahrumiyetler içinde yaşıyor.

IŞİD, Petrol Girişini Engelliyor

İftar öncesi AA kameralarının görüntülediği İdlib sokakları ve çarşılarında ürün kıtlığı ve fiyatlardaki büyük artış dikkat çekiyor. Öte yandan ülkede petrol ve gaz yataklarının büyük bir kısmını elinde bulunduran IŞİD'in, İdlib gibi direnişçilerin kontrolünde bulunan bölgelere petrol girişini engellemesi yakıt krizinin büyümesine neden oluyor.

Pahalılık Ramazan’da Daha da Arttı

İdlibli Suheyb Ebu Yahya: "Pazardaki pahalılık Ramazan’da daha da arttı. Kentte elektirik ve su kesintileri de oluyor. Ayrıca neredeyse her gün hava saldırısına maruz kalıyoruz." dedi. Tüccar ve dükkan sahiplerinin saldırılar nedeniyle büyük ölçüde kentten ayrıldığını ifade eden Ebu Yahya, bütün sıkıntılara rağmen Ramazan’ın hayır getireceğine inandığını söyledi.

Ahraru'ş Şam, Nusra Cephesi, Aksa Askerleri (Cundu'l-Aksa), Sunne Ordusu (Ceyşu's-Sunne), Feyleku'ş-Şam ve Hak Tugayı (Livau'l- Hak) gibi direnişçi gruplardan oluşan Fetih Ordusu, 28 Mart'ta İdlib'de kontrolü tamamen ele geçirmişti.

HABERE YORUM KAT