1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib İçin Saldırıya Geçen Esed Güçleri Büyük Kayıp Verdi!
İdlib İçin Saldırıya Geçen Esed Güçleri Büyük Kayıp Verdi!

İdlib İçin Saldırıya Geçen Esed Güçleri Büyük Kayıp Verdi!

Suriye’de Rusya destekli Esed güçleri ve İran destekli militanlar ile direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Tahriru’ş-Şam’a göre bu çatışmalarda Esed güçleri ve İran destekli militanlardan 60 kişi öldürüldü.

30 Aralık 2017 Cumartesi 13:45A+A-

Mepa News sitesinin bölgedeki kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Tahriru’ş-Şam öncülüğündeki direnişçiler ile Rusya destekli Beşşar Esed güçleri ve İran destekli militanlar arasında büyük bir bölümü Tahriru’ş-Şam’ın kontrolünde olan İdlib’in güneydoğusunda sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Kaynaklar, Esed güçleri ile İran destekli militanların Ebu Dali köyünü ele geçirmek için saldırı düzenlediğini, ancak saldırının direnişçilerce püskürtüldüğünü kaydetti.

Öte yandan, Tahriru’ş Şam’a bağlı İBA Haber Ajansı, Hama’nın kuzey kırsalında yaşanan çatışmalarda Esed güçleri ve İran destekli militanlardan en az 60 kişinin öldürüldüğünü ve onlarca kişinin de yaralandığını duyurdu.

Esed güçlerinin İdlib’in güney kırsalındaki ilerleme girişimlerine Rusya’ya ait savaş uçakları da yoğun olarak destek veriyor. Rusya’ya ait savaş uçakları bölgedeki sivil yerleşim birimlerine gelişigüzel hava saldırıları düzenlerken, savaş uçaklarının hedef aldığı bölgelerde sivil kayıplarının yaşandığı aktarılıyor.

Rusya ve İran destekli Esed güçlerinin son dönemde Hama’nın kuzey kırsalındaki saldırılarının hedefinde, bölgede ilerleme sağlayarak direnişçilerin kontrolündeki Ebu Zuhur Askeri Havaalanı’nı kontrol altına almak olduğu ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum