1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İdlib halkı örnek olmaya devam ediyor...
İdlib halkı örnek olmaya devam ediyor...

İdlib halkı örnek olmaya devam ediyor...

Zor şartlarda yaşayan İdlibliler kendilerinden daha zor şartlarda olanların yardımına koşarak isar örnekliği sergiliyorlar.

15 Kasım 2023 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

7 Ekimde başlayan “Aksa Tufanı” adlı operasyon Filistinlilerin büyük sabrı, teslimiyeti ve mücadelesi ile devam ediyor. Yapılan zulümlere dünyanın zengin ve güçlü ülkeleri sessiz kalıp izlerken kendileri bizzat devam eden savaş  ve yoksulluk içerisinde olan İdlib halkı ise mazlumlara sahip çıkıyor.

Filistinliler için 350.000 bin dolar toplayan İdlibliler ayrıca altın, gümüş gibi değerli takılarını Gazze'deki Müslümanların ihtiyaçlarını karşılamak için topladılar. İdlib halkının göstermiş oldukları bu isar örnekliği herkese kendi sorumluluklarını yeniden düşündürecek incelikler taşıyor...

“Onlardan önce bu yöreyi yurt edinmiş ve (gönüllerine) imanı yerleştirmiş olanlar (arasındaki yoksullara da ganimetin bir kısmı verilecektir), bir sığınak arayışı içinde kendilerine gelenlerin hepsini seven ve başkasına verilmiş olanlara karşı kalplerinde hiçbir haset olmayan, aksine kendileri yoksulluk içinde bulunsalar bile diğerlerini kendilerine tercih edenler; işte böyleleri, açgözlülükten korunanlardır, onlardır mutluluğa ulaşacak olanlar!” (Haşr Suresi, 59/9)

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum