1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. "İdam Cezalarının İnfazı Vahim Sonuçlar Getirir"
"İdam Cezalarının İnfazı Vahim Sonuçlar Getirir"

"İdam Cezalarının İnfazı Vahim Sonuçlar Getirir"

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Mısır'daki idam cezası kararlarına ilişkin, "İdam cezalarının infazı vahim sonuçlar getirir" dedi.

29 Nisan 2014 Salı 14:05A+A-

Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, yakın geçmişte Tunus'ta olduğu gibi Mısır'da da diyalog kapılarının açık tutulması çağrısında bulundu.

Merzuki, "Allah korusun, idam kararlarının uygulanması halinde sonuçları vahim olur. İlk olarak Mısır'ın itibarına ve imajına, ikinci olarak ise ülkedeki siyasi duruma büyük zarar verir. Mısır'daki olayları sonlandırmaz aksine artırır" değerlendirmesinde bulundu.

Bir hukukçu olarak hangi nedenle olursa olsun her zaman idam cezalarının karşısında yer aldığını belirten Merzuki, "Cumhurbaşkanı olduğum zaman 200'den fazla Tunuslunun idamla cezalandırıldığını gördüm ve bunları ömür boyu hapis cezasına çevirdim" diye konuştu.

Mısır yargısı tarafından verilen hükümleri veya egemen bir ülkenin aldığı kararları tartışmayı aklına getirmediğini ifade eden Merzuki, "Ancak kardeş ve dost bir ülkenin cumhurbaşkanı olarak Mısır halkı için hayır olanı istiyorum ve bu idamların uygulanmamasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Saldırı eylemlerine kesinlikle karşı olduğunun altını çizen Tunus Cumhurbaşkanı, şunları söyledi:
"Kuveyt'te düzenlenen Arap Zirvesi'nde Dışişleri Bakanım bana Sina'da güvenlik güçlerinin öldürüldüğünü söyler söylemez hemen Mısır Cumhurbaşkanı kardeşim Adli Mansur'un yanına gittim ve taziye dileklerimi ilettim. Kendisine de söylediğim gibi biz Mısır güvenlik güçlerini hedef alan bütün saldırılarına karşıyız ve şiddetle kınıyoruz."

Mısır, Suriye veya başka hangi ülke olursa olsun sorunların çözümü için diyalog yolunun benimsenmesi gerektiğinin altını çizen Merzuki, "Hukukçu sıfatımla Mısırlı kardeşlerime sesleniyorum: idam kararlarını uygulamayın, çünkü Mısır ve Mısır halkı üzerindeki etkisi olumsuz olacak" dedi.

HABERE YORUM KAT