1. HABERLER

  2. HABER

  3. İbrahim Güçlü: HDP'ye Oy Vermeyenler Cezalandırılıyor
İbrahim Güçlü: HDP'ye Oy Vermeyenler Cezalandırılıyor

İbrahim Güçlü: HDP'ye Oy Vermeyenler Cezalandırılıyor

Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden İbrahim Güçlü, HDP'nin Kobani gösterileriyle kendisine oy vermeyenleri cezalandırdığını savundu

09 Ekim 2014 Perşembe 16:03A+A-

HDP yönetimi tarafından, iki gün önce, bayramın üçüncü günü, Kobani’ye destek bahanesiyle, saldırganların sokağa çıkmasını talep etmelerinin meşru gösteriler için verilmiş karar olmadığının artık anlaşıldığını belirten Gazeteci Yazar İbrahim Güçlü,  HDP’nin yandaşlarını sokağa çağırarak açıkça talan ve yağma emri verdiğini belirtti.

İLKHA'ya konuşan İbrahim Güçlü, “İki günlük olaylar ve gelişmeler de, HDP kararının demokratik protesto ve dayanışma kararı olmadığını, talan ve yağma kararı, insanların öldürülmesini teşvik etme, iç çatışmayı körükleyici karar olduğunu ortaya koydu. Sokağa çıkan PKK/HDP taraftarları, demokratik gösterilerin ötesinde, yolları kapattılar. İnsanların günlük yaşamını felç ettiler. Etrafa korku saldılar. Otobüsleri, dükkânları, bankaları, otelleri yaktılar. Bir çok yeri talan edip soydular.” ifadeleriyle HDP’nin çağrısının sebep olduğu olaylara değindi.

Bu olaylarda özellikle HDP’ye oy vermeyenlerin de cezalandırıldığına dikkat çeken Güçlü, çetelerin, PKK'ya oy vermeyenlere yöneldiklerini, PKK'lı olmayan derneklere, HÜDA-PAR taraftarı derneklere saldırıldığına da dikkat çekti.

Güçlü, “İnsanların ölümüne yol açtılar. Bu olaylarla 19 insanımızın ölümüne neden oldular. On yıllar sonra yeniden yarı-sıkıyönetim ilanına sebep oldular. Şiddeti ve terörü teşvik eden bir karar aldılar. HDP ve yöneticileri bu olanların hesabını nasıl verecekler?” tepkisini ortaya koydu.

HDP’nin aldığı bu karar ile bölgede yatırım yapan insanlarında doğrudan hedef alındığını belirten Güçlü, bu durumun ise ancak sermayedarları korkutarak ve yatırımları engelleyerek yapılacağını söyledi.

Güçlü, “ Kürdistan’da aynı zamanda ekonomik talan ve yağma oldu. Dükkânlar yakıldı. Esnafa doğrudan saldırı yapıldı. Kürdistan’da sermayenin kaçışı, Kürt uluslaşmasına, Kürtlerin yordamınca kendi kaderini kendi iradesiyle tayin etmesine büyük bir engel olduğu da bilinmektedir. PKK/HDP bir devlet projesi olarak, Kürtlerin demokratik tarzda kendi kaderini kendi iradesiyle tayin etmesini engellemek istediği de bir gerçek.” ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT