1. YAZARLAR

  2. BÜLENT ŞAHİN ERDEĞER

  3. Hz. İsa’yı Beklemek ya da Kur’an’ı İzlemek
BÜLENT ŞAHİN ERDEĞER

BÜLENT ŞAHİN ERDEĞER

Yazarın Tüm Yazıları >

Hz. İsa’yı Beklemek ya da Kur’an’ı İzlemek

04 Haziran 2011 Cumartesi 21:17A+A-

Rahman ve Rahim, Yeryüzüne bir Lütuf olarak bahşedilen Bedenlenmiş Vahiy İsa Mesih'in Rabbi Benzersiz ALLAH'ın adıyla başlarız;

 Meryem oğlu İsa Mesih (Selam ve Salât üzerine olsun!)'in dünyayı şereflendirmesi Rabbimizin son mesajı Kur'an ve onun mübarek elçisi Muhammed (Selam ve Salât üzerine olsun!)'in gelişinin Müjdesini vermek içindi. Müjde yani İncil'in temel konusu bugün elimizdeki İncil Rivayetlerinde de okuduğumuz "Göklerin Melekutu" ve "Allah'ın Melekûtu" yani "Rabbin Son Vahyi" kavramıdır. Meryem oğlu İsa Mesih bu temel müjdeyi çeşitli müteşabihlerle yani örneklemelerle anlatır İsrailoğullarına...

MERYEMOĞLU İSA MESİH'İN MÜJDESİ (İNCİL) ve GERÇEKLEŞEN MÜJDEYE (KUR'AN'A) AMELLERİMİZLE SAHİP ÇIKMAK!

Kur'an'a göre Mesih'in (s.a.v) görevi Müjde olduğundan Ekin Neslinin müjdesini vermiş ve sıradan insanların elinde öldürülmekten kurtarılarak Rabbi tarafından Şanı yükseltilmiş Alemlerin Rabbi tarafından görevinden sonra vefat ettirilmiştir. Kur'an'ın gelmesiyle beraber Mesih'in müjdesi gerçekleşmiş oldu. Bundan dolayı Allah tarafından Öldürülen Mesihin tekrar gelmesine gerek yoktur çünkü Müjde yani İncilin sevindirici haberi Kur'an'ın korunmuşluğuyla gerçekleşmiştir. Hz. İsa’nın dönüşünün tutarlı bir sebebi olması gerekir ki iddia edilen bu dönüş anlamlı olabilsin. Pavlusçu Hristiyanlığın çerçevesini çizdiği paradigmada İsa Mesih’in dönüşü kendi çerçevesinde içinde anlamlı bir yere oturmaktadır. Pavlusçu iddianın Katolik, Protestan, Ortodoks, Yehova Şahidi ya da Mormon vb. çeşitlerinin ittifakla ifade ettikleri ortak tarih kurgusu şöyledir:

1-Adem ve Havva günahlı olarak dünyaya düşmüşlerdir.

2-Dolayısıyla tüm insanlık yaratılıştan günahlıdır.

3-İnsan kendi iradesiyle bu kalıtımsal günahtan asla kurtulamaz bunun için bir Kurtarıcıya (Mesih’e) ihtiyacı vardır.

4-Allah tüm insanlığı kurtarmak için İsa kılığında yeryüzüne inmiştir. Ve İnsanlığın günahlarını onlar adına çarmıha gerilerek temizlemiştir.

5-Artık insanlar kalıtımsal günahtan kurtulmak için Mesih’e iman etmek zorundadır.

6-Ve Tanrı/İnsan Mesih sonuç olarak Yeryüzüne inecek ve Kurtarıcı görevini tam olarak sonuçlandıracaktır. Bu sonuçlanma sonucu kendine iman edip kurtulanlarla birlikte 1000 Yıl saltanat sürüp cennete girecektir.

Yukarıdaki İnsanlık tarihi kurgusu ve insan/kader anlayışı Pavlusçu şirkin bir tezahürüdür. Bu kurgu içinde bir Kurtarıcı fikrinin ve o kurtarıcının son kez gelip kendine iman edenleri Kurtarma fikrinin yeri olması garip değildir. Garip olan İslam tarih anlayışının hiçbir yerine konamayacak olan bu hurafenin  Müslümanların kültürüne sokularak İslam’a yamanmaya çalışılmasındadır. Çünkü İslam’ın çizdiği tarih anlayışı: 

1-Adem ve Havva Tevbe etmişlerdir.

2-Dolayısıyla Tüm insanlık Günah ve Kurtuluş için eşit seçme hakkına sahiptirler.

3-Bu seçme hakkı yani iradesiyle insan yaptığı günahtan kendisi kurtulabilir. Bunun için bir Aracıya ihtiyacı yoktur. Onun tek ihtiyacı Kurtuluş iradesini göstermesine yardımcı olacak olan Vahyî bilgiyi kendine ulaştıran Resuller’e ulaşabilmektir. Resuller aracı değil Cennetle müjdeleyici, Cehennemle korkutucu ve hayatta örnektirler.

4- Allah İsmail kanalıyla gelecek olan Son Peygamberin mesajına katılaşmış olan Benî İsrail’e Kur’an’ı ve Elçisi Muhammed (as)’ı müjdeletmek için Yahudilerin  dar mezhepçilikten, kavmiyetçilikten, ruhbanlıktan Kurtarıcısı /Mesihi olarak İsa’yı göndermiştir. Yahudiler Kurtarıcılarını öldürüp zelil kılmak istemişler Allah ta Elçisini kendi vefat ettirerek onu onurlandırmıştır.

5-Vefattan sonra artık Yahudilerin Kurtarıcısı/Mesihi İsa’nın takipçileri olanlar Kurtulmak için İsa’nın Müjdesi/İnciline uymak, O müjde yani Kur’an’ın nüzûlu gerçekleştiğinde ona uymak yoluyla iradeleriyle gerçek kurtuluşa erebilirler.

6-Yahudilerin Kurtarıcısı İsa’nın müjdesi Kur’an’ın nüzûluyla gerçekleşmiş, gerçek kurtuluş İsa’nın görevi böylece tamamlanmıştır. Bundan böyle tüm insanlığın kurtuluşu Son Mesaj Kur’an’a iman edip salih amel işlemektir.

Evet bu Tarih anlayışının neresine İsa’nın dönüşünü ekleyebilirsiniz? Bu denli tamamlanmış bir seyre dışarıdan yapılan eklemeler eğreti durmaktan kendilerini kurtaramayacaklardır. 

Mesih'in Müjdesi, İshakoğullarıyla başlayan İbrahimi Nübüvvet Zincirinin İsmailoğlullarından çıkacak Kur'an resulü ve onun yetiştirdiği KUR'AN NESLİ'yle meyve vermesinin haberidir. Bu anlamda İsa Mesih'in miladı İshakoğullar ve İsmailoğullarının orta noktasıdır. Bu miladla beraber Kutsal Kitabın israiloğulları ve ferisi oğlu ferisi Pavlus tarafından engellenmeye çalışılan Işığı Kur'an'la hayat bulmuş Kur'an'la parlamıştır insanlık alemine!

Meryem oğlu İsa Mesih (as) Kur'an Nesli'ni müjdelerken Kur'an'dan önce ve Sonra İslam'ın evlatları olunması gerektiğini öğütlemiştir öğrencilerine...

Kur'an İsa Mesih'in Son Vahyi müjdelemesinin Ekin örneğiyle olduğuna dikkat çeker Fetih Suresinin son ayetinde. Ekin örneklemesi. İbrahim'le başlayan Nübüvvet zinciri Ekinin boyverip ürün vermesi gibi KUR'AN ve Elçisi'yle sonuçlanmıştır.

Bugün elimize ulaşabilen İncil rivayetlerinde bile “ekin meseli” ve “Göklerin Melekûtu (vahyi) defalarca anlatılır. Bu perspektifle Furkanın ışığında İncili okuduğumuzda Müjdenin mesajı gayet açıktır. Müslümanlar ekin nesli olma yolunda çaba sarfetmelidirler. Tevratın, İncilin ve Kur'an'ın ortak çağrısı yeryüzünde adaleti hakim kılıp kulların kullara kulluklarını ortadan kaldıran Vahyi merkez edinen bir topluluk olabilme çağrısıdır. İman edip salih amel edebilme çağrısını Allah'ın bedenlenmiş vahyi Meryem oğlu İsa'nın yeryüzüne nüzûlü, Benî İsrail kavmine iletmesiyle sorumluluğu yerine getirdi. 

Bugün tüm samimi inançlara karşı savaş açmış materyalist bir Emperyalizmle karşı karşıyayız. Emperyalizm'e karşı Musa Kelimin, İsa Mesih'in ve Muhammed Mustafa'nın (Selam hepsinin üzerine olsun!) ortak mesajını vurgulamalıyız. Allah'a çok şükür ki Filistin'de, Lübnan'da ve Güney Amerika'da Mesihin izleyicisi gerçek müminler Kur'an Nesliyle buluşup Emperyalizme karşı ortak mücadele ediyorlar. Lübnan'da Hizbullah hareketi bizzat Mesihilerle beraber, Filistin’de de Siyonizme karşı ortak mücadele var. Zaten Ortak kelime olan "Kulun Kula Kulluğunun olmadığı" çağrısında buluşulmasını istemiyor mu Müjdenin/İncilin haber verdiği KUR'AN...

Bugün bu ülkede hristiyanlaştırılan insanlar İsa Mesihin mesajına değil Pavlusun emperyalizme hizmet eden mistik hurafelerine teslim oluyorlar. Emperyalizmin Pavlusçu hizmetkarlarına karşı, aynı emperyalizmin mistik kültürel müslüman(?) hizmetkarlarına karşı Tevhid ve Adalet çatısında diyalog içinde ortak bir hareketi Rabbim Ashab-ı Kehf’in Anadolusunda da nasip eder inşallah...

İsa Mesih'in Müjdelediği Ekin Nesli olmak için haydi Kur'an'a dönmeye Kur'an'ı yaşamlaştırmaya!

Bismillahirrahmanirrahim;

{28} هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَكَفَى بِاللَّهِ شَهِيدًا

{29} مُّحَمَّدٌ رَّسُولُ اللَّهِ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاء عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاء بَيْنَهُمْ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِّنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِم مِّنْ أَثَرِ السُّجُودِ ذَلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَى عَلَى سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُم مَّغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا

48:28 O, Elçisini hidâyet ve hak dinle gönderdi ki, o Rabb'e teslimiyet yaşam tarzını ve öğretisini bütün diğer yaşam tarzı ve öğretilere üstün kılsın. Şâhid olarak Allah yeter!

48:29 Muhammed Allâh'ın elçisidir. Onun yanında bulunanlar, kâfirlere karşı izzetli, birbirlerine karşı merhametlidirler. Onların, rükû' ve secde ederek Allâh'ın lutuf ve rızâsını aradıklarını görürsün. Yüzlerinde secde izinden nişanları vardır. Onların Tevrât'taki vasıfları ve İncildeki vasıfları da şöyle bir ekin gibidir ki, filizini çıkardı, onu güçlendirdi, kalınlaştı, derken gövdesinin üstüne dikildi, ekincilerin hoşuna gider, onlara karşı kâfirleri de öfkelendirir bir duruma geldi. Allâh onlardan inanıp iyi işler yapanlara mağfiret ve büyük mükâfât va'detmiştir.

YAZIYA YORUM KAT

13 Yorum