1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. 'Hükümet Savaştan Yana Değil Ancak Bu Mücadeleye Zorlandık'
'Hükümet Savaştan Yana Değil Ancak Bu Mücadeleye Zorlandık'

'Hükümet Savaştan Yana Değil Ancak Bu Mücadeleye Zorlandık'

Yemen Cumhurbaşkanı Hadi, hükümetin savaştan yana olmadığını ancak bu mücadeleye zorlandıklarını belirtti.

28 Mart 2016 Pazartesi 03:25A+A-

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi, hükümetin savaştan yana olmadığını ancak bu mücadeleye zorlandıklarını belirtti.

Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, ülkedeki "Kararlılık Fırtınası Operasyonu"nun birinci yılının dolmasının ardından, geçici ikamet yeri Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Bakanlar Kurulu'nu topladı.

Husi milislerinin, hükümetin tavizlerine saygı göstermediğini belirten Hadi, "Silah zoruyla kentlere girdiler, siyasileri alıkoydular, tehcir ettirdiler, kamu mallarını harap ettiler. Halkın da suç çetesi karşısında ırzını, onurunu korumak için silah taşımaktan başka çaresi kalmadı." ifadesini kullandı.

Hadi, "Hükümet ne savaştan yanaydı ne de savunucusu. İsyan, devlet kurumlarının gasp edilmesi, kentlerin tarumar edilmesi, komşu ülkelere yönelik tehditle mücadele bunu gerekli kıldı. Biz barış, uzlaşı ve birlik arzusundayız. Buradan hareketle ellerimizi yeni nesillere güvenli bir gelecek inşa edecek, BM kararları ve Ulusal Diyalog Konferansı sonuçları üzerine kurulu barışa uzatıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Birleşmiş Milletler verilerine göre mart 2015'ten beri Yemen'deki çatışmalarda 6 bin kişi öldü, 30 bin kişi yaralandı, 2,5 milyon kişi de evlerini terk ederek başka bölgelere sığındı.

AA

HABERE YORUM KAT