1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hukukun Temel İlkeleri Beka Kaygılarına Kurban Edilemez!
Hukukun Temel İlkeleri Beka Kaygılarına Kurban Edilemez!

Hukukun Temel İlkeleri Beka Kaygılarına Kurban Edilemez!

Hukukun temel ilkelerinin beka kaygısı ve söylemine kurban edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Kenan Alpay, yargı alanında yaşanan olumsuzluklara somut örneklerle dikkat çekiyor.

29 Ocak 2019 Salı 13:05A+A-

Kenan Alpay’ın konuyla alakalı yazısı şöyle:

Hukukun Temel İlkelerini Emen Duygu ve Nutuklar

Ülkenin içinde bulunduğu tehdit ve tehlikeleri ciddiye alıp gereken tedbirleri devreye sokma noktasında ciddiye alınabilecek hiçbir itiraz olmaz. Tartışmanın odaklanması gereken asıl nokta alınacak tedbirlerin hemen her zaman hukukun temel ilkelerine uygun olmasının zarureti üzerinedir. Bir halk, ülke veya devlet için hukukun temel ilkelerini gölgede bırakarak temin edilecek beka ve kudretten de ilerleme ve zenginleşmeden de bir hayır gelmez çünkü.

Adalete, hukuka, temel hak ve özgürlüklere yapılan vurguları ciddiye almamak hiçbir zaman akıl karı bir iş olarak addedilmez. Arkasını sağlama almak isteyen, adımlarını güçlü olarak atmak isteyen, saldırganları caydırmak isteyen her toplum ve devlet için en garantili yol hukuka, adalete, kişi ve grupların fıtri haklarına özen göstermekten geçer. Hukuku, adaleti, özgürlükleri bazı risk ve tehditleri gerekçe göstererek ihlal etmek için değil şartlar ne kadar yakıcı ve yıkıcı olursa olsun koruyup kollamak için kesintisiz bir seferberlik içinde olmak gerekir. Adaletin, hukukun korunup kollanması hususunda gösterilecek hassasiyet ülke ve toplumun bekasını tehdit altına sürüklemez, bilakis en güçlü bir biçimde teminat altında tutar.

(…)

Yazının devamı >>>

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT