1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Hukuksuzluğa Bulaşanlardan Hesap Sormak Yerine Hukuksuzluğu Eleştirenlere Had Bildiren Bürokrat Tipiyle Nereye Kadar?
Hukuksuzluğa Bulaşanlardan Hesap Sormak Yerine Hukuksuzluğu Eleştirenlere Had Bildiren Bürokrat Tipiyle Nereye Kadar?

Hukuksuzluğa Bulaşanlardan Hesap Sormak Yerine Hukuksuzluğu Eleştirenlere Had Bildiren Bürokrat Tipiyle Nereye Kadar?

İçişleri bürokrasisi, Gaziantep’te gerçekleştirdiği hukuksuz müdahale ve bunu meşrulaştırmak için skandal bir açıklamaya imza atan Emniyet personelinden hesap sormak yerine hukuksuzluğu eleştirenlere had bildirmekle meşgul!

04 Kasım 2019 Pazartesi 09:55A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gaziantep’te kendisini yargı yerine koyan Emniyet’in göstericilere karşı sergilediği tutum tepki çekmeye devam ederken İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce sergilediği tavır ve kullandığı üslup biçimiyle tam da yardımcısı olduğu zatın tarzını çağrıştırdı.

Gaziantep’teki hukuksuzluğu eleştirenler arasına geçtiğimiz günlerde AK Parti’den istifa etmeye zorlanan hukukçu Mustafa Yeneroğlu’nun da katılmasını içine sindiremeyen İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, sosyal medya üzerinden hiç de "devlet adamlığı ahlakı"na yakışmayacak şekilde açtı ağzını yumdu gözünü…

Gaziantep’te Furkan Vakfı mensuplarının basın açıklamasına müdahale eden ve yaptığı skandal açıklamayla kendisini yargı yerine koyan Emniyet personeli hakkında soruşturma başlatması gereken bir bakanlık ve bürokratı, bunun yerine hukuksuzluğa tepki gösterenlere had bildirmeye kalkıyor. Dahiliye Nezareti'ni bir süredir esir alan ve kabadayılığı çağrıştıran bu kifayetsiz bürokrat tipi ile ülkedeki hukuk ve adalet ikliminin ileriye gitmesi bir yana olsa olsa ancak geriye, 90’lı yılların karanlığına dönebileceği açık.

Gaziantep’teki hukuksuzluk üzerine Mustafa Yeneroğlu’nun eleştirel twiti ve Muhterem İnce’nin tepkisi:

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum