1. HABERLER

  2. HABER

  3. HÜDA-PAR, Kızıltepe'deki Provokatif Saldırıyı Kınadı
HÜDA-PAR, Kızıltepe'deki Provokatif Saldırıyı Kınadı

HÜDA-PAR, Kızıltepe'deki Provokatif Saldırıyı Kınadı

Üyelerine düzenlenen bıçaklı saldırıyı kınayan HÜDA PAR: "Derin güçlerin provokasyonuna gelmeyecek ve asla saldıran taraf olmayacağız!"

03 Mart 2014 Pazartesi 14:18A+A-

M. Salih Keskin’in haberi:

HÜDA PAR Mardin İl Teşkilatı ile Kızıltepe İlçe Teşkilatı, üyelerine yönelik düzenlenen bıçaklı saldırıyı düzenlediği basın açıklamasıyla kınadı. 

Açık alanda yapmayı planladığı basın açıklamasını, provokasyonların önüne geçmek ve olası bir gerginliği önlemek için sağduyulu davranarak, BDP heyetinin yaptığı ziyaretin ardından, gece geç saatlerde Kızıltepe İlçe Teşkilatında yaptı. 

Basın açıklamasını okuyan HÜDA PAR Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Molla Mahmut Kılınç, 2 Mart Pazar akşamının BDP seçim lokaline kimliği belirsiz kişiler tarafından yapılan ses bombalı saldırıyı kınamak amacıyla BDP tarafından, Kızıltepe Özgürlük Meydanı’nda kitlesel basın açıklaması yapıldığını hatırlattı. 

Basın açıklamasından sonra yapılan yürüyüşte yer alan bazı provokatörlerin, HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanlığı binası önünde bulunan HÜDA PAR bayraklarını indirdiklerini belirten Kılınç, “Aynı anda yüzü kapalı, kimliği belirsiz kişiler tarafından HÜDA PAR İlçe Başkanlığı Binası ve HÜDA PAR üyelerine taşlı, sopalı ve bıçaklı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan saldırı sonucu 3 HÜDA PAR üyesi yaralanmış, hastanede tedavileri devam etmektedir.” dedi. 

Kılınç, son günlerde basında çıkan bazı haberler dikkate alındığında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, gerginlik çıkartmak ve ortamı kızıştırmak amacıyla provokasyonların yapılacağı iddia edildiğini ifade etti. 

Kılınç sözlerini şöyle sürdürdü, “3 gün önce Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde yaşanan derin provokasyonla, bugün Kızıltepe’de gerek BDP seçim lokaline yapılan ses bombalı saldırı, gerekse HÜDA PAR seçim lokali ile üyelerine yapılan saldırılar, derin güçlerin bölgede kaos çıkartmak için iş başında olduklarını bir kez daha göstermektedir. HÜDA PAR olarak BDP seçim lokaline yapılan ses bombalı saldırı seçim lokalimiz ve üyelerimize yapılan saldırıları kınıyoruz. Bölgede karanlık güçlerin gerginlik ortamı yaratacaklarına dair basında ciddi haberler karşısında yapılan bu saldırılar, derin ve karanlık güçlerin oyunundan başka bir şey değildir. HÜDA PAR olarak derin güçlerin bu provokasyon ve oyunlarına gelmeyeceğimizi, asla saldıran taraf olmayacağımızın, kamuoyunca bilinmesini isteriz.”

(İLKHA) 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum