1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. HTŞ Genel Komutanı Cevlani'den Son Saldırılarla İlgili Açıklama
HTŞ Genel Komutanı Cevlani'den Son Saldırılarla İlgili Açıklama

HTŞ Genel Komutanı Cevlani'den Son Saldırılarla İlgili Açıklama

Heyet Tahrir’uş Şam genel komutanı Ebu Muhammed El-Cevlani İdlib kırsalında yaşanan son gelişmelerle ilgili görüntülü açıklamada bulundu.

26 Aralık 2019 Perşembe 15:44A+A-

Açıklamada öne çıkan pasajlar:

“Kuşkusuz eski yapısıyla rejim -Allah’ın izni ile- geri dönmemek üzere gitmiş bulunmaktadır. Birçok alanda devrim rejime karşı zafer kazanmıştır. Ordusu dağılmış, emniyet güçlerinin yetersizliği ortaya çıkmış ve ekonomisi çökmüştür. Meşruluğu bir yana, ülkeyi idare etme ehliyetini yitirmiş bulunmaktadır.”

“Rejim işgalci Rusya ve İran’ın kendisiyle oyun oynadığı bir oyuncak haline gelmiştir.”

“İşgalci Rusya Akdeniz’de sıcak sularda stratejik bölgeleri garanti altına almaya çalışmaktadır. Bunu, ilerleyen dönemlerde bölgenin servetlerini yağmalamak ve bölgede yaşanan çatışmalarda etkin bir rol oynamak için yapmaktadır.”

“Tüm işgal durumlarında netice her zaman işgalcilerle yüzleşmeyi tercih eden ve özgürlükleri uğruna canlarını verebilen yer sahiplerinin olmuştur.”

“Rejimin devrilmesi merhalesini aşmış bulunmaktayız. Şu anda dinimizi, topraklarımızı ve servetlerimizi hedef alan barbar Rusya ve İran işgallerine karşı özgürlük ve bağımsızlık savaşı yürütüyoruz.”

“Önümüzde işgalcilerle yüzleşme ve zulümleri ve azgınlıkları karşısında direnme dışında başka bir seçenek bulunmamaktadır. Ya zafer ve galibiyeti gerçekleştiririz; ki bunu gözümüzle görüyoruz, ya da Allah yolunda şehadeti elde ederiz.”

 “Zafer ve yenilgi sebepleri bizim içimizde gizlidir; kişiliğimiz, imanımız, sürekli olarak fedakarlık için hazırlığımız, günahlardan sakınmamız ve Allah’a tevbemizdedir.”

“Bölge halkları ve tüm dünya bu savaşın siyasi, ekonomik, güvenlik ve askeri sonuçlarına katlanacaktır. Bunun sonucunda uluslararası evraklar ve bölgede bulunan uluslararası güç merkezlerinin dağılımı yeniden düzenlenecektir.”

“Bu meydan okumalar karşısında şunu söyleyebiliriz ki: Bizler tüm İslam ümmeti adına işgalcilere karşı yürütülen büyük bir savaşla karşı karşıyayız.”

“Saldırgan düşman karşısında dayanışmalarına ve tek saf halinde durmalarına tanık olduğumuz tüm gruplardan mücahidlerin çabalarını takdir ediyor ve şükranla karşılıyoruz.”

“Düşman arka hatlarını ve petrol arıtma ve gaz rezervleri gibi ekonomik noktaları hedef alan nitelikli operasyonları tebrik ediyoruz. Havaalanlarını hedef alan operasyonlar gibi, askeri derinlikli eylemleri tebrik ediyoruz. Düşman, darbelerin nereden geleceğini ve Allah’ın izni ile gelecek dönemlerde mücahidlerin ellerinin nerelere ulaşabileceğini bilmemektedir.”

“Yurtlarından göç eden halkımıza yardım eli uzatan; göçün baskısını, soğuğun ve kışın sertliğini hafifletmek için onlara evini açan herkese teşekkür ve takdirlerimizi iletiyoruz.”

“Kim Allah’a ve ahiret gününe iman ediyor ve silah taşımaya güç yetiriyorsa, silahına sarılsın ve mücahidlerin saflarına katılsın. Savaş devam ediyor, daha da uzayacak ve bizden sabır ve dayanışma gerektirmektedir.” (İBA HABER)

HABERE YORUM KAT

7 Yorum