1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hizbullah, Sporcu Milisini Halep'te Esed’e Kurban Etti
Hizbullah, Sporcu Milisini Halep'te Esed’e Kurban Etti

Hizbullah, Sporcu Milisini Halep'te Esed’e Kurban Etti

Hizbullah/Hizbulesed’in futbolcusu Suriye'nin Halep şehrinde muhaliflerle girdiği çatışmada öldürüldü.

05 Kasım 2016 Cumartesi 09:02A+A-

xLübnan Futbol Ligin'de de futbolcu olan Hizbullah milisi, Suriye'nin Halep şehrinde muhaliflerle girdiği çatışmada öldürüldü.

Lübnan futbol kulubü el-Ahid'den yapılan açıklamada, kulüp oyuncularından Kasım Şamaha'nın (19) Suriye'nin Halep şehri civarında Hizbullah saflarında savaşırken muhaliflerle girdiği çatışmada öldüğü ifade edildi.

Şamaha'nın kulubün formasını giyerken çekildiği fotoğraf kulübün resmi sitesinde ve sosyal medyada da yer alırken, Şamaha'nın Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen el-Ahid Futbol Kulübü'nde 2009'dan beri oynadığı bilgisine yer verildi.

Öte yandan Halep kırsalında muhalif grupların oluşturduğu Fetih Ordusu ile Beşer Esed'e bağlı rejim güçleri ve ona destek veren Hizbullah arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor.

Hizbullah, Suriye'deki savaşa rejim saflarında müdahil olmasından bugüne kayıplarının sayısına ilişkin bilgi paylaşmıyor. Ayrıca örgüt, Siyonist İsrail ile savaşında kendisine sempati besleyen Müslüman halklar ve İslami hareketlerin çoğu tarafından Hizbulesed (Esed’in hizbi) olarak telaffuz ediliyor.

Ancak Hizbullah/Hizbulesed'in kurucu kadroları, üst düzey komutanlar ve sembolik isimlerinin Suriye'den gelen ölüm haberleri örgütün kayıplarına ilişkin tabloyu ortaya koyuyor.

Son olarak, örgütün silahlı kanadının liderliğini yapan Mustafa Bedreddin başkent Şam'daki bir patlamada yaşamını yitirmişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum