1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Hizb-ut Tahrir'e kumpas girişiminde beraat kararı
Hizb-ut Tahrir'e kumpas girişiminde beraat kararı

Hizb-ut Tahrir'e kumpas girişiminde beraat kararı

Hizb-ut Tahrir'e yönelik "silah kumpası" davasında Hizb-ut Tahrir mensuplarına beraat kararı çıktı.

18 Aralık 2021 Cumartesi 15:56A+A-

2009 senesinde evinde yasadışı silah bulunduğu gerekçesiyle Süleyman Uğurlu hakkında yürütülen dava Ankara 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma sonrasında mahkeme heyeti Süleyman Uğurlu, Ercan Tekinbaş, Hakkı Eren ve diğer iki kişi hakkında tüm suçlamalardan beraat kararı verdi. 

Konu hakkında Köklü Değişim tarafından hazırlanan haber şöyle: 

“FETÖ”cü emniyet görevlileri tarafından 2009 yılında Süleyman Uğurlu’nun evine yerleştirilen yasadışı bulunan silahlar nedeniyle yürütülen dava beraatla sonuçlandı.

2009 yılından itibaren devam eden dava hakkında kapatılan Ankara 11’nci Ağır Ceza Mahkemesi 12,5 yıl ceza verirken, bu karar “FETÖ” kumpasının araştırılması gerekçesiyle Yargıtay tarafından 2017’de bozulmuştu.

“FETÖ”cü emniyet mensupları tarafından 2009 yılında Süleyman Uğurlu’nun evine silah ve askerî mühimmat yerleştirildi. Bu kumpası, bina sakinlerinin ifadeleri de doğruladı. Operasyonu yapan emniyet güçlerinin, “FETÖ” suçlamasıyla Kozmik Oda, Balyoz gibi davalarda haklarında soruşturma ve ihraç kararı olduğu mahkeme tarafından tespit edildi.

Ayrıca bu davanın safahatında yer alan birçok hâkim ve savcı hakkında “FETÖ” suçlamasıyla davalar açılmış ve mahkûmiyet kararları verilmiştir.

15 Aralık 2021 Ankara 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, savcı mütalaası alındı ve sanıkların savunmaları dinlendi. Ardından mahkeme heyeti Süleyman Uğurlu, Ercan Tekinbaş, Hakkı Eren ve diğer iki kişi hakkında tüm suçlamalardan beraat kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi, Hizb-ut Tahrir hakkında “terör örgütü” olmadığı yönünde toplamda 9 ayrı hak ihlali kararı vermişti. Bazı yerel mahkemeler AYM’yi hiçe sayarak mahkûmiyet kararları verirken, bugün Ankara 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nden AYM kararlarına da uygun bir sonuç çıktı.

 

HABERE YORUM KAT