1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Hizb-ut Tahrir Pakistan Sözcüsü Kaçırıldı
Hizb-ut Tahrir Pakistan Sözcüsü Kaçırıldı

Hizb-ut Tahrir Pakistan Sözcüsü Kaçırıldı

General Keyani yönetimi Pakistan’daki çetelerini göndererek Hizb-ut Tahrir’in sözcüsü Naveed Butt’u kaçırdı.

18 Mayıs 2012 Cuma 09:50A+A-

Cuma namazından önce Özel Tim ekibi Hizb-ut Tahrir’in Pakistan Resmi Sözcüsü Naveed Butt’u okuldan dönen çocuklarının gözleri önünde kaçırdı.

Naveed Butt’u yardımcısı Shahzad Shaikh yapmış olduğu açıklamada “Pakistan Devlet Başkanı General Keyani, Hizb-ut Tahrir’in ‘Pakistan'daki Ekonomik Sorunların Tek Çözümü Olan İslam'ın Ekonomik Sistemi’ hakkında İslamabad, Lahor, Karaçi ve Peşaver'de peş peşe düzenlemiş olduğu konferans ve gösterilerin peşi sıra fikri, siyasi ve hukuki açıdan mücadele edemeyince Naveed Butt’u kaçırma yolu seçmiştir.” dedi.

Köklü Değişim’de yer alan habere göre Shahzad Shaikh daha öncede yapmış olduğu açıklamada Naveed Butt’un kaçırılması öncesinde birçok baskınların yapılarak başka üyelerinin de kaçırıldığını duyurmuştu: “İslamabad ve Lahor'da Hizb-ut Tahrir'in dersine yapılan baskının ve kırk küsur üyenin tutuklanmasının ardından hükümet birimleri, Hizb-ut Tahrir'e dönük hedeflerini ülkenin dört bir tarafında sürdürmektedirler. Zira bu birimler, iki hafta önce Hizb-ut Tahrir üyesi Habibullah'ı Karaçi'deki evinde ailesinin önünden kaçırmışlardır ve hala da nerede olduğu bilinmemektedir. Ayrıca bu baltacılar, onun cep telefonu ile bilgisayarını da almışlardır. Bizim kaynaklara göre Habibullah, gizli işkence için bir hücreye atılmıştır. Hükümetin birimleri, geçen Cuma Hizb-ut Tahrir üyesi Üstad İrfan'ı Peşaver'de tutuklamışlar ve ona karşı terör suçu isnat etmişlerdir. Nitekim Terörle Mücadele Yargıcı polise, Üstad İrfan'ı iki gün gözaltında tutmasını emretmiştir.”

Shaikh,  “Hizb-ut Tahrir, Raymond Davis meselesi, Amerika’nın Abad abad üzerine operasyonu, Nato kuvvetlerinin Selale üssüne gerçekleştirdikleri saldırısı, işgal güçlerinin Afganistan’a lojistik destek sağladıkları güzergahı tekrar açması ve ilişkileri normalleştirme adı altında Hindistan’ı razı etmek için Şetşan üssünde katledilen askerlerin kanlarından ödün vermesi gibi konularda yapmış olduğu ihanetlerini ifşa etmesi bu konulardaki Hizb-ut Tahrir’in yapmış olduğu çalışmalar kaçırma eylemlerinde etkili olmuştur” dedi.

naveed-butt-lahore.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum