1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hırvatistan Polisi Kalp Krizi Geçiren Mülteciye Seyirci Kaldı!
Hırvatistan Polisi Kalp Krizi Geçiren Mülteciye Seyirci Kaldı!

Hırvatistan Polisi Kalp Krizi Geçiren Mülteciye Seyirci Kaldı!

Hırvatistan sınırında Avrupa’ya geçebilmek için bekleyen Afganistanlı bir mülteci, sıcak hava ve polis müdahalesi nedeniyle kalp krizi geçirdi. Polisin yardım etmediği adama, gazeteciler ilkyardım yaptı.

19 Eylül 2015 Cumartesi 10:33A+A-

Sırbistan’dan Hırvatistan’a geçebilmek için sınırda bekletilen binlerce mülteci arasında çocuklar ve yaşlılar da vardı. 35 santigrat derece sıcaklıkta bekletilen mülteciler, Avrupa ülkelerine giden trenlere binebilmek için Hırvatistan başkenti Zagreb’e ulaşmak istedi.

İzdiham Çıktı

Polis, sınır köyü Tovarnik’te karşıladığı mültecilerin geçişine uzun süre izin vermedi. Öğle sıcağında bazı kadın ve çocukların fenalaşması üzerine az sayıda mülteci için polis barikatı aralandı.

Bunu gören yüzlerce mülteci, açıklığa doğru koştu. Çıkan izdihamda, ön sıralardaki bazı mülteciler polisle yakın temasa girdi. Adının Muhammed Jaffa olduğu öğrenilen Afganistanlı yaşlı bir adam da ön sıradaydı.

“Polis Yumruk Attı”

Jaffa’nın yeğeni Hasan, izdiham nedeniyle itilen amcasına polislerden birinin yumruk attığını, yaşlı adamın da yere düşerek kalp krizi geçirdiğini söyledi. Hasan Jaffa: “Onlara amcamın hasta ve yaşlı olduğunu söyledim ama yardım etmediler. Polisten aldığı darbeyle yere düştü, kalp krizi geçirmeye başladı. Çevredekiler yardıma koştu, polis ise hiçbir şey yapmadı.” dedi.

Channel 4 muhabiri Jonathan Miller, Twitter’dan fotoğrafını paylaştığı Jaffa’ya gazetecilerin 30 dakika suni teneffüs ve kalp masajı yaptığını söyledi. Miller, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılan Jaffa’nın durumunun iyi olduğunu haber verdi.

Macaristan’ın sınırını kapatmasının ardından Sırbistan üzerinden kilometrelerce yol kat ederek Hırvatistan’a gelen mülteciler, buradan da Kuzey Avrupa ülkelerine ve Almanya’ya gidebilmek için geçmeye çalışıyor.

15 Eylül’den itibaren sınırını kapattığını ve ‘yasa dışı göçmenleri’ tutuklayacağını söyleyen Macaristan, sınır hattına dikenli tel örgü çekmişti. Avrupa Birliği, gelecek hafta olağanüstü toplanarak mülteci krizinde sonraki adımları belirleyecek.

hirvatistan_polisi_kalp_krizi_geciren_multeciye_seyirci_kaldi_03.jpg

Kaynak: Independent, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT