1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Hindular, 9 Keşmirliyi Katletti
Hindular, 9 Keşmirliyi Katletti

Hindular, 9 Keşmirliyi Katletti

Hindular, Keşmir'de düzenlenen sivil gösteriyi kan gölüne çevirdi. Hint işgalini protesto eden Keşmirlilere kurşun yağdıran Hindular 9 Müslümanı katletti.

13 Eylül 2010 Pazartesi 14:31A+A-

Keşmir'de ilan edilen sokağa çıkma yasağına aykırı hareket ederek Hindu işgalinin sona ermesi için sivil protesto gösterisi düzenleyen 9 Keşmirli, Hindu askerlerin açtığı ateş sonucu şehid oldu.

Hindistan, bayram günü Keşmir'de onbinlerce kişinin katıldığı dev yürüyüşlerden sonra süresiz olarak sokağa çıkma yasağı ilan etmiş, Keşmir direnişinin ruhani lideri Seyyid Ali Gilani'yi göz altına almıştı. Dün düzenlenen yürüyüşe saldıran Hindular, 20 Keşmirliyi yaralamıştı.

Hapse Girmeye Hazırım

Hindu rejimin tutuklama tehditlerine yanıt veren Bütün Partiler Hürriyet Konferansı lideri Mirvaz Ömer Faruk "Keşmirliler ve benim için tutuklanmak yeni bir şey değil. Ben, hepse girmeye hazırım. Hepimiz, Keşmir davası için hapse girmeye hazırız" yanıtını verdi.

Ağustos ayında çıkan çatışmalarda 31 tanesi çocuk olmak üzere 72 kişi şehit olmuştu. Böylece 21 yıl önce Keşmir ile Hindistan arasında başlayan çatışmalarda şehid olanların sayısı 93.379'a yükseldi.

(Kaynak: İsrahaber)

HABERE YORUM KAT