1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Hindistan Polisi, Keşmir'de Göstericilere Ateş Açtı
Hindistan Polisi, Keşmir'de Göstericilere Ateş Açtı

Hindistan Polisi, Keşmir'de Göstericilere Ateş Açtı

Keşmir'de Hindistanlı güvenlik güçlerinin göstericilere ateş açtı.

18 Nisan 2015 Cumartesi 12:23A+A-

Keşmir'in Hindistan kontrolündeki kısmında güvenlik güçlerinin protestoculara ateş açması sonucu bir gencin öldüğü ve bunun sonucunda göstericilerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmaların şiddetlendiği bildirildi.

Polisin verdiği bilgiye göre, Tral bölgesinde sivillerin öldürülmesi ve Keşmir direniş lideri Masarat Alam'ın tutuklanmasını protesto eden silahsız sivillere ateş açıldı.

Bugdam bölgesinin Narbal semtinde bu sabah düzenlenen gösterilerde açılan ateş sonucu 17 yaşındaki bir gencin öldüğü, iki kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Suhail Ahmad Sofi isimli gencin öldürülmesi üzerine protestoların Khanyar ve Nowhatta bölgelerinde yoğunlaştığı ve direniş lideri Alam'ın tekrar tutuklanması nedeniyle bölgede protesto çağrıları yapıldığı kaydedildi.

İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlıklarını kazanan Hindistan ve Pakistan, nüfusunun büyük bir kısmı Müslüman olan Keşmir nedeniyle 1948, 1965 ve 1971'de savaşmıştı. Hindistan, Pakistan'ı Cammu Keşmir'de saldırı düzenlemeleri için militanlara silah sağlamakla suçluyor. Ayrılıkçıların 1989'dan bu yana devam eden silahlı eylemlerinde 70 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği sanılıyor. Her iki ülke de Keşmir üzerinde hak iddia ediyor.

HABERE YORUM KAT