1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hicab'dan "Esed'i Terk Edin!" Uyarısı Geldi
Hicabdan Esedi Terk Edin! Uyarısı Geldi

Hicab'dan "Esed'i Terk Edin!" Uyarısı Geldi

Suriye'den kaçıp muhaliflerin safına katılan eski başbakan Hicab, rejim yanlılarını uyardı.

15 Ağustos 2012 Çarşamba 00:53A+A-

Haksöz Haber

Suriye rejiminden kısa bir süre önce ayrılarak Ürdün'e kaçan eski Suriye Başbakanı Riyad el-Hicab, Amman'da basın açıklaması düzenledi. Suriye rejiminden ayrılırken herhangi bir yaptırıma maruz kalmadığını ifade eden Hicab "Görevimden atılmadım, vicdanım gereği rejimi terk ettim. Her yanda katliamlar sürerken, uçaklar Halep ve Humus'u bombalarken rejime daha fazla tahammül edemedim" dedi.

"Rejimi Terk Edin" Çağrısı

Rejimin ordu ve devlet kademelerinde bulunan vicdan ve şeref sahibi yetkililerin istifa etmesi gerektiğini ifade eden Hicab, manevi olarak bir anlamı kalmayan rejimin maddi olarak da çöktüğünü söyledi. 

"Rejimin Çöküşü Yakın"

Rejimin ahlaken çöktüğü gibi maddi olarak da çöktüğünü ve çok fazla vaktinin olmadığını ifade eden Hicab, "Suriye'nin sadece yüzde 30'u rejimin elinde" iddiasını öne sürdü. Dış desteklerle ayakta durduğu görülen Esed rejiminin şu anda en büyük maddi destekçileri Çin, Rusya ve İran olarak biliniyor. Rejimin başbakanlığını yapan bir çok sırra vakıf olan Hicab'ın bu açıklamaları da Esed rejiminin daha fazla dış yardımla ayakta kalamayacağına işaret ediyor.

"Hür Ordu'ya Teşekkürler"

Eski başbakan Hicab, bundan sonra devletin herhangi bir kademesinde görev almak istemediğini belirterek, kendisini devrimin bir neferi olarka gördüğünü açıkladı. El Cezire'de yer alan habere göre kendisinin ve ailesinin Ürdün'e geçmesini sağlayan Hür Ordu mensuplarına teşekkür eden Hicab "Hür Ordu'nun askerleri verdiği sözdeki gibi halk için mücadele ediyor, Sizleri halkın özgürlüğü ve kurtuluşu için savaşıyorsunuz. Saflarınızı birleştirin ve düşmana karşı birlik olun." dedi.

Hicab'ın Esed'in Suriye'de kontrolü kaybettiğini ifade ettiği haberimiz için tıklayınız.

 

 

HABERE YORUM KAT