1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hicab: Esed, Geçiş Hükümeti Göreve Başlamadan Gitmeli
Hicab: Esed, Geçiş Hükümeti Göreve Başlamadan Gitmeli

Hicab: Esed, Geçiş Hükümeti Göreve Başlamadan Gitmeli

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi’nin başkanı Riyad Hicab, Beşşar Esed’in geçiş hükümeti için altı ay süreyle yapılacak görüşmelerin sonunda görevinden ayrılması gerektiğini söyledi.

07 Eylül 2016 Çarşamba 23:47A+A-

Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Yüksek Müzakere Komitesi’nin başkanı Riyad Hicab, Suriye için hazırladıkları yol haritasını bugün Londra'da açıkladı.

Önerilen süreç, muhalefet, hükümet ve sivil toplum temsilcilerinden oluşan bir geçiş hükümeti kurulması için altı aylık görüşme süresi ile başlayacak. Böylece oluşturulacak geçiş hükümetinin daha sonra ülkeyi 18 ay boyunca yönetmesi ve bu dönemin sonunda da seçime gidilmesi öngörülüyor.

Hicab, “Yeni süreç, Beşşar Esed ve ekibinin, ve tabî ki Suriye halkına karşı suç işleyenlerin görevden ayrılmasıyla başlayacak.” dedi.

ABD ve Avrupa’nın Suriye'de siyasî geçişi desteklemek konusunda ciddi olmaları gerektiğini söyleyen Hicab, Rusya ve ABD'nin Suriye'de geçiş konusunda varacağı anlaşmanın kendilerinin geçiş planından çok farklı olması durumunda bunu kabul etmeyeceklerini belirtti.

Kaynak: Sputnik, AFP

HABERE YORUM KAT