1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye’den İslami Cihad Açıklaması
Heniyye’den İslami Cihad Açıklaması

Heniyye’den İslami Cihad Açıklaması

Gazze'de İslami Cihad mensubunun öldürülmesi üzerinden fırsat devşirmeye çalışanlara Heniyye cevap vermiş oldu.

25 Haziran 2013 Salı 13:01A+A-

HAKSÖZ-HABER

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın İslami Cihad Hareketi'yle ilişkilerinin İslam ve Filistin yolunda direniş hattı üzerine kurulu olduğunu söyleyerek, İslami Cihad üyesi Raid Cundiyye'nin öldürülmesi olayının istisnai bir olay olduğunu ve iki hareket arasındaki ilişkileri bozamayacağını belirtti.

Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde meydana gelen ve İslami Cihad üyesi Raid Kasım Cundiyye'nin ölümüne neden olan olaydan duyduğu büyük üzüntüyü dile getiren Heniyye, hükümetinin Cundiyye ailesinin yanında olduğunu bildirdi.

Dün lise sonu sınavlarının yapıldığı salonlara gerçekleştirdiği ziyaretler sırasında Cundiyye ailesine de oğullarının vefatı dolayısıyla taziye dileklerini sunan Heniyye, “Acınız bizim acımız. Oğlunuz bizim oğlumuz. Kanı yerde kalmayacak. Allah'ın çizdiği sınırları çiğnemeyeceğiz” dedi.

Sorunun büyümemesi için hükümetin İslami Cihad Hareketi ve Cundiyye ailesi ile yoğun iletişim içinde olduğunu belirten Heniyye, Hamas ve İslami Cihad hareketleri ile Cundiyye ailesinin önde gelenlerinden oluşan bir soruşturma komitesi oluşturulduğunu ve milletvekili Mervan Ebu Ras başkanlığındaki komitenin soruşturma sonunda ulaşacağı neticenin kamuoyuyla paylaşılacağını söyledi.

Siyasi Suikast Değil!

Öte yandan Hamas’ın Suriye muhalefetini desteklemesini hazmedemeyen birtakım çevrelerin bu olay üzerinden Hamas’ı yıpratma gayretleri dikkat çekiyor. Fırsatçı bir eda ile konuya yaklaşan çevreler, olayı saptırmaktan da geri kalmıyorlar.

Gazze’de Filistin polisinin, bir kız kaçırma hadisesiyle ilgili tebligatta bulunmak ve işlem yapmak için Cundiyye ailesinin bulunduğu bölgeye gitmesi sonrasında yaşanan tartışmayı başka noktalara çekmek isteyenler Hamas’a olan nefretlerini de gözler önüne sermiş oldular.

Söz konusu tartışmada İslami Cihad mensubu Raid Kasım Cundiyye tartışma esnasında silah çekmiş ve o esnada yaşanan gerginlik sonucu maalesef Filistin polisi tarafından vurulmuştu. Bu vesileyle kendisine Rabbimizden rahmet dilerken; Suriye yaralarından dolayı fitne merkezli dedikodu yapanların bu olaydan fırsat devşirme çirkinliklerini kınıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum