1. HABERLER

  2. HABER

  3. Heniyye: Kudüs Yeni Selahaddin'ini Bekliyor!
Heniyye: Kudüs Yeni Selahaddinini Bekliyor!

Heniyye: Kudüs Yeni Selahaddin'ini Bekliyor!

Selahattin Demirtaş ile görüşen Heniyye, isim benzerliği esprisi yaparak ‘Kudüs yeni Selahaddin’ini bekliyor’ dedi

04 Ocak 2012 Çarşamba 14:05A+A-

Filistin Hükümeti’nin Başbakanı İsmail Heniyye, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Filistin ve Kürt sorunununun çözümünü konuştu. Heniyye, Demirtaş’ı Kudüs’e davet ederken Kudüs’ü haçlı kuvvetlerinden alan Selahaddin Eyyubi ile isim benzerliğine dikkat çekerek, latife yaptı ve “Kudüs yeni Selahaddin’ini bekliyor” dedi. Haniye'nin görüşmede, “Diyarbakır’ın özgürlüğünü görmek isteriz” dedidği iddia edildi.

Demirtaş’ın Heniyye ile görüşmesi basına kapalı gerçekleştirildi

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre Demirtaş, BDP olarak hükümete muhalefet ettiklerini, ancak Filistin konusunda gereken desteği verdiklerini belirtti. Heniyye’nin “Ümit ediyoruz ki bütün haklarınızı elde edeceğiniz, kendi kimliğinizle yaşayacağınız günlere kavuşursunuz” yönünde değerlendirme yaptığı öğrenildi. Demirtaş, “Biz Filistin’in özgürlüğünü görmek isteriz” deyince Heniyye'nin de ancak daha sonra kendisi tarafından resmen yalanlanan “Biz de Diyarbakır’ın özgür olmasını görmek isteriz” diye karşılık verdiği iddia edildi.

Görüşmede Demirtaş, Heniyye’yi Diyarbakır’a davet etti

Heniyye, Kudüs’ü haçlı işgallerinden kurtaran Selahaddin Eyyubi’nin ismine gönderme yaparak latife olsun diye, “Selahaddin’i El Kurdi. (Kürt Selahaddin) Kudüs yeni Selahaddin’ini bekliyor, tekrar bir kurtarıcı bekliyor” dedi. Heniyye, Mavi Marmara gemisinde yaşamını yitirenler arasında bir Diyarbakırlının da olduğuna dikkati çekerek, “Kanımız kanınızdır, şehidiniz şehidimizdir. Boynumuzda bir borçtur” dediği öğrenildi.

***

Habere İsmail Heniyye'den düzeltme

Anadolu Ajansına açıklama yapan İsmail Heniyye; BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret esnasında 'Diyarbakır’ın özgür olması konusunda' ağzından ne bir söz ne de buna benzer bir ifade çıktığını söyledi. Heniyye, “BDP’li ve diğer partili yetkilileri ile ziyaretimiz esnasında bütün konuşmalarımız Filistin, Gazze kuşatması, Filistinli gruplar arasındaki görüşmeler ve Kudüs’ün geleceği üzerine olmuştur. Türkiye’nin içişlerini ilgilendirecek bir konuda hiçbir görüş sarf etmedim."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum