1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Heniyye: "Filistin'de İşgalciye Yer Yok!"
Heniyye: Filistinde İşgalciye Yer Yok!

Heniyye: "Filistin'de İşgalciye Yer Yok!"

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, yaptığı konuşmada Filistin topraklarında İşgalci için bir geleceğin bulunmadığını söyledi.

10 Haziran 2013 Pazartesi 10:19A+A-

Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından Gazze'nin batısında kurulan "Dönüş Nesli" yaz kamplarının açılışında yaptığı konuşmada, işgalcinin Filistin topraklarında geleceği olmadığını söyledi.

Heniyye, Filistinli mültecilerden birinin geride bıraktığı evinin anahtarını göstererek, "Bu anahtar, topraklarından uzaklaştırılan ve Siyonist çeteler eliyle dünyanın en büyük korsanlığına maruz kalan bir halkın hikayesini anlatıyor. Filistin halkının direnişini, topraklarına dönüş ısrarını ve asla kaybolmayacak mirasını anlatıyor" dedi.

Kamplara katılan binlerce Filistinli gencin zaferin Filistin halkının olacağını gösterdiğini ifade eden Heniyye, emanetin ağır fakat güvende olduğunu söyledi. Heniyye, Filistin topraklarından taviz vermenin mümkün olmadığını belirterek, yeni neslin zafer nesli olacağını ifade etti.

Filistin, Arap ve insanlık projesinin yükselmekte ve Siyonist projenin ise gerilemekte olduğuna dikkat çeken Heniyye, bu tür yaz kamplarından ve taşıdıkları mesajdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Sadece erkek öğrenciler için hazırlanan yaz kamplarına yaklaşık yüz bin gencin katıldığına işaret eden Heniyye, kuruluşundan beri bu tür kamplarla güçlü bir Müslüman nesil yetiştirmek için çalışan Hamas Hareketi'ni ve Müslüman Kardeşler'i selamladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum