1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP'nin YSP etiketiyle Meclise gönderdiği vekiller kimler?
HDP'nin YSP etiketiyle Meclise gönderdiği vekiller kimler?

HDP'nin YSP etiketiyle Meclise gönderdiği vekiller kimler?

Bu dönem HDP milletvekilleri geçen seneleri aratmayacak kadar “renkli”

03 Haziran 2023 Cumartesi 19:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye'de Kürt siyasi hareketler içerisinde HDP çizgisi her zaman İslam ile temelden tezat bir noktayı temsil etti. PKK ile açık ilişki içerisinde bir siyasi hareket olarak HDP sadece Kürtler için değil Türkiye toplumu için oldukça “yeni” işlere imza atıyor.

“LGBT” olarak ifade edilen cinsi sapkınlığın meşrulaştırılması için yoğun çaba gösteren HDP çizgisi dindar Kürt halkını tabir-i caizse siyasi olarak sömürüyor. Asırlardır dindar eğilimleri sebebiyle İslam coğrafyasının orta yerindeki konumu koruyan Kürtlerin ise HDP ile ilişkileri noktasında bir takım soruları sorması elzem gözüküyor.

Zira HDP'nin YSP etiketiyle Meclise gönderdiği vekiller Meclisi tabir-i caizse “jurassic park”a çevirmiş durumda. “‘Kutsal aile’ mefhumunu ortadan kaldıracak politik bir eksen lazım” diyen Özgül Saki, Yeşil Sol etiketiyle HDP tarafından Meclise sokuldu. Saki her fırsatta cinsi sapkınlığın meşrulaştırılması gerektiğini dile getiriyor! 

Kürt sosyolojisinin dinamiklerini kullanan HDP, Kemalist statüko ile bir araya gelerek toplumu ifsad etmek için elinden geleni yapıyor. "Türkiyelileşme" retoriği üzerinden yapılan şey bir bakıma CHP’lileşmek. Marjinal sol hareketlerin insan kapasitesinden faydalanmak adına rijit söylemler olağanlaştırılıyor. Bu durumun sandığa yansıması ise HDP oylarının düşmesi ile neticelendi.

Ortaya çıkan tabloda Kürt halkının dindar eğilimlerine karşılık bulacak işler yapanlar Kürtlerin teveccühünü de gerçek anlamda kazanabilir. AK Parti’nin kendisini hapsettiği milliyetçi jargon ciddi bir hareketlilik taşıyan Kürt sosyolojisi ile arasına sınırlar çiziyor. Aynı şekilde Kürt halkının da sorması gereken sorular arasında HDP’nin Kürtleri temsil edebilecek bir birikim ve ideolojik arka plan taşıyıp taşımadığı sorusu yer alıyor!

HDP'nin Kürt temsiliyetinden uzaklaştığına yönelik eleştirilerde  bulunan bir isim olan Veysel Hanzadeoğlu'nun  tweetleri bu tepkiyi ifade ediyor.:

1-277.jpg2-297.jpg3-217.jpg4-167.jpg

5-118.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

8 Yorum