1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP’li vekilden İslam’a ve Müslümanlara hakaret
HDP’li vekilden İslam’a ve Müslümanlara hakaret

HDP’li vekilden İslam’a ve Müslümanlara hakaret

HDP Milletvekili Oya Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada İslami değerleri hedef aldı; Peygamberimizin (s) inşa ettiği toplum düzenine özlem duyan tüm Müslümanlara hakaret etti.

04 Şubat 2022 Cuma 00:22A+A-

HAKSÖZ-HABER

Aydınlanmacı pozitivizmin inşa ettiği ulusçu-seküler kimliğin özgüveni içinde “gericilik” edebiyatı yapan Oya Ersoy, HDP içindeki İslam nefretini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kürsüden “Size neden gerici diyoruz biliyor musunuz? Çünkü sizler ta 500 yıl geride kalmış Osmanlı’yı; 1500 yıl geride kalmış din esaslı toplum düzenini yeniden hortlatmaya çalışıyorsunuz da ondan.” diyen Oya Ersoy, klasik Türk solu tipi din düşmanlığını hortlatarak İslami değerlere ve Müslümanlara hakaret etti. Kadın kimliği üzerinden ajitasyona da başvuran Ersoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz kadınlar özgür olabileceğimizi öğrendik; 1500 yıl öncesine gitmeye niyetimiz yok; götüremezsiniz!

HDP’ye oy veren ve hatta HDP’de siyaset yapanlar içinde olup da 1500 yıl önceki din esaslı toplum düzenine özlem duyanların bu konuşmaya nasıl tepki verecekleri merak konusu olarak bir yana; İslami değerlere ve tüm Müslümanlara yönelik Meclis kürsüsünden yapılan bu hakarete yine Meclis’ten anlamlı ve güçlü bir yanıt geldi. AK Parti Hatay Milletvekili Abdülkadir Özel, Twitter adresinden Oya Ersoy’a oldukça net bir tepki gösterdi.

Özel, insanlık tarihinin, 1500 yıl önce insanlığı aydınlatan “Nur”u ağızlarıyla söndürmeye kalkışanların hezimeti ve helakiyle dolu olduğunu hatırlattı:

İnsanlık tarihi; son şulesi 1500 yıl önce beşeriyeti aydınlatan “Nur”u, ağızlarıyla söndürmeye kalkışanların hezimeti ve helakıyla dolu… Bu arkaik gerici zihniyetle mücadele, siyasetimizin değil, varlığımızın gereğidir!

Bu sözleri, inancının gereği olarak sarf ediyor. Bu topraklarda bize, tarihimize, ecdadımıza, inancımıza, varlığımıza meydan okuyor. “Birlikte özgürce yaşamak” masalları anlatırken ne kadar samimiyetsiz olduklarını görün. Heveslerini kursaklarında bırakmaya devam edeceğiz!..

30192f8f-f6c0-4e22-a757-c243b1164af9.jpg

91d95ad8-84f1-4313-85b4-6e420d3aac04.jpg

HABERE YORUM KAT

33 Yorum