1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP’de Altan Tan Sancısı, Altan Tan’ın HDP Sancısı!
HDP’de Altan Tan Sancısı, Altan Tan’ın HDP Sancısı!

HDP’de Altan Tan Sancısı, Altan Tan’ın HDP Sancısı!

Bu saatten sonra Altan Tan HDP’den istifa etse ne yazar, etmese ne yazar?

14 Haziran 2016 Salı 15:50A+A-

HAKSÖZ-HABER

HDP’nin PKK politikasında her geçen gün biraz daha batması karşısında yolunu ayırma sinyali veren Altan Tan istifa sinyallerini artırmışa benziyor. Muhtemelen eleştiri dozunu artırarak partinin kendisini cezalandırmasını arzuluyor. Neden? Çünkü istifa ederse “Korktu, zor gününde gemiyi terk etti!” eleştirilerine muhatap olacak ama parti kendisini uzaklaştırırsa ya da en azından sesini kısmaya veya herhangi bir şekilde yaptırım uygulamaya kalkarsa, bunu fırsat bilip böylece “Ben kopmadım, onlar beni düşüncelerimden ötürü uzaklaştırdılar.” diyebilecek.

Gelinen bu aşamada Altan Tan’ın HDP’den ayrılıp ayrılmamasının ise ahlaki, vicdani zeminde bir anlam ifade etmeyeceği ortada. Bunca yaşanandan, bunca kirlenmişlikten sonra HDP’ye tavır alıp almamasını ciddiye almak anlamsız. Hele HDP’den ayrılıp, farklı çevrelerle yeni bir siyasi arayış içerisine girme hesapları ise tümden ayıp.

İslami camia açısından Altan Tan BDP ve ondan da önce HADEP’te yer alarak zaten geçmişini inkar etmiş ve ‘İslamcı’ kimliğe sırtını dönmüş bir isimdi. PKK/HDP çizgisini muhafazakar Kürt tabanında ve bilhassa da Kürt milliyetçiliğinden etkilenen dindar gençler arasında meşrulaştırma çabalarına yaptığı katkının vebalini ise her zaman boynunda taşıyacak! 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum