1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. HDP, 6'lı ittifaka alınmadığı için kızgın!
HDP, 6'lı ittifaka alınmadığı için kızgın!

HDP, 6'lı ittifaka alınmadığı için kızgın!

Geçtiğimiz günlerde akşam yemeğinde mutabık kalınan metnin açıklama tarihi için bir araya gelen 6 siyasi parti arasına dahil edilmeyen Halkların Demokratik Partisi küskün ve kızgın tavırları ile dikkat çekiyor.

14 Şubat 2022 Pazartesi 14:09A+A-

HAKSÖZ HABER

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine 6 muhalefet partisi genel başkanının bir araya geldiği çalışma yemeğine ilişkin, "Bizi yok sayanları yeri, zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz" diyerek kızgın olduklarını ifade etti.

HDP'siz ittifakın bir işe yaramayacağını ifade eden Buldan, partilerden biri hariç diğerlerinin oy toplamının HDP'nin yarısı dahi olamayacağını söyledi. HDP ile daha önce CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve yerel seçimlerde ittifak oluşturduğu biliniyordu.

CHP ile süreç içerisinde arası açılmamış olmasına rağmen HDP, ittifak oluşumlarının görüşüldüğü ilk zamanlarda muhatap kabul ediliyordu. Ancak son süreçte yaşanan gelişmeler gösteriyor ki HDP'nin olduğu bir ittifakı kamuoyuna rağmen gerçekleştirmek istemeyen siyasi partiler, HDP'siz toplantılar ile kamuoyu karşısına çıkarak nabız yokluyor. 

HDP'li Pervin Buldan, Celal Atik Spor Salonu'nda düzenlenen, partisinin 4. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Buldan, dün 6 siyasi partinin genel başkanlarının bir araya geldiğini hatırlattı. Bu toplantının ardından sosyal medyada adeta kıyametin koptuğunu kaydeden Buldan, "'Niye bu altılının içerisinde HDP yok' diye soranlar oldu. Bizi tanımayanları biz hiç tanımıyoruz, bu da böyle bilinsin. Bizi yok sayanları yeri, zamanı geldiğinde biz de yok saymasını iyi biliriz" diye konuştu.

Buldan partisinin yolunda ilerlemeye devam edeceğini ifade ettiği konuşmasında demir leblebi olduklarını belirterek, "O altı siyasi partinin içerisinde bir tanesini ayırın, diğerlerinin oy toplamı HDP'nin yarısı bile etmez. İşte bunun için hiç oralı olmanıza gerek yok. Biz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz üçüncü yoldur ve bu üçüncü yola bir gün herkes muhtaç olacak, bir gün herkes mecbur olacak, bir gün herkes bizimle görüşmek için yanımıza gelecekler, bizimle görüşmek için randevu isteyecekler, bundan hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Biz öyle kolay lokma değiliz. Biz, Selahattin Demirtaş'ın dediği gibi demirden leblebiyiz, ağzınıza alırsanız dişleriniz kırılır." ifadelerini kullandı. 

 

6 muhalif siyasi partinin toplantısı

Ankara'da bulunan Ahlatlıbel Tesisleri'ndeki "çalışma yemeği" görüşmesine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılmıştı.

Toplantı sonrası ortak açıklama yapan 6 siyasi parti, 28 Şubat tarihinde yeni bir açıklama yapılacağını belirtmişti. Açıklama metninde, "Bugün üzerinde uzlaşıya vardığımız yeni sistemle ilgili mutabakat metninin kamuoyuna takdimi üzerine görüştük" denilmişti. 

Basın açıklamasında ayrıca ittifak oluşumlarına dair şu cümleler yer almıştı: "Bugün, Türkiye için tarihi bir gündür. Birbirinden farklı altı siyasi parti olarak, bizler, Türkiye’nin yıllardır görmeyi umut ettiği tarihi bir çalışma için bir araya geldik." 

 

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum