1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Haziran Ayında 15 Filistinli Şehid Edildi
Haziran Ayında 15 Filistinli Şehid Edildi

Haziran Ayında 15 Filistinli Şehid Edildi

İşgal güçleri Haziran ayı boyunca Gazze Şeridi'nde 15 Filistinliyi şehit etti.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 18:07A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi’nin verdiği habere göre; Siyonist işgal güçlerinin Haziran ayı içinde Gazze Şeridi'ne düzenledikleri saldırılarda üçü çocuk on beş Filistinlinin şehit olduğu, on altısı çocuk ve beşi kadın yetmiş beş Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

Mizan İnsan Hakları Merkezi'nin Siyonist işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde işlediği insan hakları ihlalleri ve uluslararası hukuka aykırı suçlarla ilgili yayınladığı aylık raporda Haziran ayı boyunca gözlemlenen ihlallere yer verildi.

Raporda, işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nde sivillere yönelik saldırılarını artırdığına işaret edilerek, saldırılarda sivillerin ve evlerin hedef alındığı belirtildi. Raporda ayrıca Haziran ayı boyunca işgal güçlerinin Gazzeli balıkçılara yönelik bir dizi saldırı gerçekleştirdiği de ifade edildi.

Mizan İnsan Hakları Merkezi'nin aylık raporunda, Siyonist işgal güçlerinin uluslararası hukuku hiçe sayarak orantısız ve öldürücü güç kullandığı kaydedilerek Haziran ayı boyunca Gazze Şeridi'nde toplam on beş Filistinlinin öldürüldüğü, dört evin tamamen yıkıldığı ve elli bir evin de saldırılarda kısmen zarar gördüğü, bir su kuyusunun tahrip edildiği, 11200 metrekarelik ekili alana zarar verildiği, iki koyun ve tavuk çiftliğine zarar verildiği ve aynı şekilde üç sanayi atölyesinin de kısmen zarar gördüğü bildirildi.  

HABERE YORUM KAT