1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Haydar el-İbadi: Musul Operasyonu Başladı
Haydar el-İbadi: Musul Operasyonu Başladı

Haydar el-İbadi: Musul Operasyonu Başladı

Haydar el-İbadi, Musul’da IŞİD’e yönelik operasyonun başladığını açıkladı. el-İbadi, kent merkezine sâdece kendisine bağlı asker ve polis güçlerinin gireceğini söyledi.

17 Ekim 2016 Pazartesi 07:49A+A-

Yeni Şafak ve AA’da yer alan habere göre, Haydar el-İbadi, yaptığı açıklamada, Musul’da IŞİD’e yönelik operasyonun başladığını söyleyerek, kent merkezine sâdece kendisine bağlı asker ve polis güçlerinin gireceğini söyledi.

Operasyonla ilgili, Musul halkının güvenlik güçleriyle dayanışma içerisinde olmasını isteyen el-İbadi, operasyona katılacağı belirtilen ve tüm hazırlıklarıyla cephelere konuşlandırılan Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne (IKBY) bağlı Peşmerge güçlerinden, Türkiye’nin eğittiği Musullu yerel güçlerden oluşan Ninova Muhafızları’ndan ve Şii milis gücü Haşdi Şabi’den ise söz etmedi.

Haydar el-İbadi’ye bağlı güçler ve Peşmerge güçleri, konuşlandıkları Hazır cephesinden IŞİD’e üç koldan saldıracak. Operasyonlara 15 bin ila 18 bin Peşmergenin katılması bekleniyor.

11 saatlik güvenlik koordinasyon toplantısı sonrasında gece saatlerinde başlatılan ve Bağdat, Erbil ve koalisyon güçleri tarafından yürütülen Musul operasyonu 5 aşamadan oluşacak. Operasyonun ilk aşamasının 48 saat sürmesi beklenirken, koşulların beklendiği gibi olması durumunda ikinci aşamanın 6 gün sürmesi tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum