1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. "Hayali sınırlar çiziyoruz, içindekileri öldürüyoruz"
"Hayali sınırlar çiziyoruz, içindekileri öldürüyoruz"

"Hayali sınırlar çiziyoruz, içindekileri öldürüyoruz"

Yüzünü gizleyerek Sky News'e konuşan bir işgalci İsrail askeri, Gazze'deki operasyonlar sırasında işledikleri suçları itiraf etti. Asker, sivillerin hedef alındığını ve komutanların ruh hâline bağlı olarak hareket ettiklerini belirtti.

08 Temmuz 2025 Salı 12:23A+A-

Bir işgalci İsrail askeri, yüzünü gizleyerek Sky News'e verdiği mülakatta, Gazze Şeridi'nde yaşanan insan hakları ihlalleri hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Asker, "Kendimize hayali sınırlar çiziyor ve bu sınırları geçen herkesi öldürüyorduk." dedi.

Sivillerin durumuna da değinen asker, "Siviller vurulabilirler de, yakalanabilirler de. Bu tamamen o günkü komutanın ruh hâline bağlı." ifadesini kullandı. Bu durumun, askeri operasyonların ne kadar keyfi bir şekilde yürütüldüğünü ortaya koyduğunu vurguladı.

Asker, "Tam anlamıyla bir Vahşi Batı durumu. Yani bazı komutanlar gerçekten savaş suçu işleyebiliyor ve bunun bir sonucu olmuyor." diyerek, sorumluluk eksikliğine dikkat çekti.

Son olarak, "Kötü bir şeyin parçası olduğumu hissediyorum ve bunu iyi bir şey yaparak dengelemek istiyorum. Konuşmak, buna karşı koymak benim için bir vicdan meselesi." diyerek, yaşadığı içsel çatışmayı dile getirdi.

HABERE YORUM KAT