1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hatay'daki patlamaya sebep olan 2 saldırgan etkisiz hale getirildi
Hatay'daki patlamaya sebep olan 2 saldırgan etkisiz hale getirildi

Hatay'daki patlamaya sebep olan 2 saldırgan etkisiz hale getirildi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde polis ekipleriyle 2 saldırgan arasında çıkan çatışma sonrası patlama meydana geldi. İki saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyuran Bakan Soylu, "İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" dedi.

27 Ekim 2020 Salı 01:38A+A-

Hatay'ın İskenderun ilçe merkezinde meydana gelen patlamayla ilgili 2 saldırganın etkisiz hale getirildiği açıklandı. Bakan Soylu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" ifadelerini kullandı. Patlamanın hemen ardından açıklama yapan Vali Rahmi Doğan ise saldırganların birinin etkisiz hale getirildiğini, olayda can kaybı olmadığını açıklamıştı.

Alınan bilgiye göre, Fener Caddesi'nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Cadde, araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

VALİDEN AÇIKLAMA

Hatay Valisi Rahmi Doğan patlamaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Doğan şu ifadeleri kullandı:

"Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği 2 teröristten biri takip sonucunda İskenderun'da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir."

Vali Doğan ikinci açıklamasında da  "Bugün itibarıyla Amanoslar'da PKK terör örgütü imha edilmiştir ve herhangi bir PKK terör örgütü birimi de kalmamıştır" dedi.

CANLI BOMBA İDDİASI

Sosyal medyada olayın polisle çatışan bir canlı bombanın kendini patlatmasıyla meydana geldiği iddia edildi. Olay sonrası kaçan diğer saldırganın ise ilk görüntüleri ortaya çıktı. 

SALDIRGANIN KULLANDIĞI ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Patlama sonrası polis ekipleri şehrin tüm noktalarında önlem alırken, saldırganın kullandığı otomobil terk edilmiş olarak bulundu. 

ABD'DEN TERÖR SALDIRI UYARISI GELMİŞTİ

ABD Ankara Büyükelçiliği Türkiye'de terör saldırısı ihtimali nedeniyle tüm vize işlemlerini askıya aldı. Vatandaşlarını uyaran Büyükelçilik, "AVM'lerden ve kalabalık yerlerden uzak durun" dedi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA: İKİSİ DE ELDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'ın patlamanın ardından iki saldırganın etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Soylu, Twitter'daki paylaşımında, "Aferin kahramanlarımıza. İkisi de elde. Hikayesini anlatacağız" mesajını paylaştı. (AA, Karar)

 

HABERE YORUM KAT