1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hatay Valiliği'nden "Cilvegözü" Açıklaması
Hatay Valiliği'nden "Cilvegözü" Açıklaması

Hatay Valiliği'nden "Cilvegözü" Açıklaması

Hatay Valiliği, “İnsanî yardımlar, hasta ve yaralı girişleri ile çatışma sebebiyle ülkemize gelenlerin kabûlü gibi işlemlerde herhangi bir sınırlama söz konusu değildir.” açıklamasında bulundu.

06 Mart 2016 Pazar 19:19A+A-

Hatay Valiliği, bazı basın yayın organlarında Cilvegözü Kara Hudut Kapısı'nın kapatıldığı yönündeki haberlere ilişkin “İnsanî yardımlar, hasta ve yaralı girişleri ile çatışma sebebiyle ülkemize gelenlerin kabûlü gibi işlemlerde herhangi bir sınırlama söz konusu değildir. Ayrıca, Suriye uyruğunda bulunan kişilerin Türkiye’den Suriye tarafına geçişleri de devam etmektedir.” açıklamasında bulundu.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yayımladığı genelge ile tarımsal ve ticarî faaliyetler için Türkiye'ye girmek isteyen Suriye uyruklu kişilere, Gümrük Kapısı Mülkî İdare Amiri’nin başkanlığında oluşturulan güvenlik komisyonu kararıyla giriş izni verilmeye başlandığı bildirildi.

Ancak tarımsal ve ticarî faaliyetler için giriş yapmak isteyen kişi sayısının anormal derecede artması ve yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı, tarımsal ve ticarî amaçlı girişlerin geçici olarak durdurulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bazı basın yayın organlarında Cilvegözü Kara Hudut Kapısı’nın kapatıldığı yönünde haberler yayınlanmıştır. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. İnsanî yardımlar, hasta ve yaralı girişleri ile çatışma sebebiyle ülkemize gelenlerin kabûlü gibi işlemlerde herhangi bir sınırlama söz konusu değildir. Ayrıca, Suriye uyruğunda bulunan kişilerin Türkiye’den Suriye tarafına geçişleri de devam etmektedir. Tarımsal ve ticarî faaliyet dışındaki diğer girişlerin önlenmesi ve ülkemize girmek isteyen kişilerin tacir olup olmadıklarının tespitinde uygulanacak ölçütlerin belirlenmesinden sonra, tarımsal ve ticarî amaçlı girişlere yeniden izin verilecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”.

AA

HABERE YORUM KAT