1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Hatay Göç İdaresi’nde Tutulan Uygur Türklerinden Açlık Grevi!
Hatay Göç İdaresi’nde Tutulan Uygur Türklerinden Açlık Grevi!

Hatay Göç İdaresi’nde Tutulan Uygur Türklerinden Açlık Grevi!

Çin’de maruz kaldıkları zulümlerden dolayı oradan ayrılarak Türkiye’ye gelen ve çeşitli gerekçelerle Hatay Göç İdaresi’nde tutulan 82 Uygur Türkünün süresiz bir şekilde açlık grevine başladığı bildirildi.

20 Şubat 2018 Salı 16:47A+A-

Doğu Türkistan Bülteni tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’de maruz kaldıkları baskı ve zulümden kaçarak Türkiye’ye göç eden ve halihazırda Hatay Göç İdaresi’nde tutulan 82 Uygur Türkü, özgürlükleri sebepsiz yere ellerinden alındığı için süresiz olarak açlık grevine başladı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çin zulmünden kaçıp vatanımız Türkiye’ye sığınmış Uygur Türkleri çeşitli gerekçelerle tutuklanarak Hatay Göç İdaresi’nde tutuluyor. 19 Şubat 2018 tarihinde Uygur kadınların başlatmış olduğu açlık grevine 20 Şubat 2018 tarihinde erkekler de katılarak toplam 82 Uygur Türkü süresiz açlık grevi başlatmıştır.

Komünist Çin zulmünden kaçan Doğu Türkistanlı Müslüman Uygur Türklerinin değişmez kaderi baskı, zulüm ve esaret Tayland, Malezya, Endonezya, Mısır, Pakistan, Afganistan, Dubai gibi devletlerden sonra kardeş bildikleri Türkiye’de de devam ediyor.

Uygur Türklerini Türkmen Dağı’nda, Türkmen kardeşleri ile yapmış olduğu dayanışmadan hepimiz tanıyoruz. Türkmen kardeşleri ile sırt sırta vermiş Doğu Türkistanlı Müslümanlar Esed ve Rusya zalimlerine karşı mücadele ediyor.

Türkiye devletinden özgürlüklerini isteyen Uygur Türkleri özgürlüklerine kavuşacakları zamana kadar süresiz olarak açlık grevine başladıklarını ailelerini arayarak resmi bir şekilde bildirimde bulundular. Müslüman kardeşlerimiz özgürlüklerine kavuşana kadar desteklemek her müminin görevidir.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT