1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Hastaneler Esed Güçlerinin Öncelikli Hedefleri!
Hastaneler Esed Güçlerinin Öncelikli Hedefleri!

Hastaneler Esed Güçlerinin Öncelikli Hedefleri!

Rejim güçleri son 3 günde 5 hastaneyi vurarak kullanılamaz hale getirdi.

10 Ağustos 2015 Pazartesi 16:09A+A-

HAKSÖZ-HABER

Önceki gün (Cumartesi) İdlib’in İhsim ilçesindeki Şifa hastanesini uçaklarla vuran Suriye rejimi bombardımana devam ederek İdlib ve Hama’da toplam 5 hastaneyi kullanılamaz hale getirirken, 4 sağlık görevlisini de katletti.

Rejim güçlerinin Cuma gününden beri Hama ve İdlib’te sistematik bir katliam yürüttüğünü ifade eden muhalif kaynaklar hastanelerin de etkisiz hale getirilmesi neticesinde yararlıların tedavilerinin imkansız kılındığını belirtmekteler.

Cuma günü İdlib’in Serakeb bölgesinde bulunan Şifa hastanesinin bombalanması neticesinde 3 sağlık görevlisi ve müdahale ettikleri bir hasta öldürülmüştü.

İdlib’in iki ayrı ilçesinde vurulan Şifa hastanelerine ek olarak saldırıların Hama’da yoğunlaştığı görülmekte. Hama’nın Hazarin ilçesindeki merkez hastane, Kufr Nebal’de Şark hastanesi ve Cebal Zaviye’de Kansafra Hastaneleri  son günlerde saldırıya uğrayan hastaneler oldu.

Saldırıların bilhassa Hama’nın kuzeybatısı ve İdlib’in güneyinde yer alan Sahl el-Gab bölgesinin Fetih Ordusu’nun eline geçmesinin ardından yoğunlaşması dikkat çekmekte.

Syria Direct’ten çeviren: Hasan Soylu

HABERE YORUM KAT