1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Haseke'de Çatışmalar Sürüyor
Haseke'de Çatışmalar Sürüyor

Haseke'de Çatışmalar Sürüyor

PKK'nın Suriye’deki uzantısı PYD iki gün süren şiddetli çatışmaların ardından ülkenin kuzeydoğusundaki Haseke kentinin merkezinde Esed güçlerini kuşattı.

22 Ağustos 2016 Pazartesi 17:03A+A-

AA’da yer alan habere göre, Haseke’nin güneyindeki Guveyran, Neşve, Şarkıyye ve Zuhur mahallelerini ele geçiren PYD güçleri, Nüfus Dairesi ve Real Estate Bank (Emlak Bankası) gibi Esed rejimine ait bazı kurumları da ele geçirdi.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Haseke'nin merkezinde rejime ait birkaç askerî noktada da kontrolü sağladığı kaydedildi.

Çok Sayıda Sivil Hayatını Kaybetti

Öte yandan kentin doğusundaki Kevkeb Dağı'nda konuşlanan rejime ait 123. Tabur'un, kentin batısındaki Nasıra, Kellase ve Tel Hacer mahallelerine yoğun top atışları düzenlediği, söz konusu saldırılarda aralarında sivillerin de bulunduğu ölü ve yaralıların bulunduğu aktarıldı.

Rejim Güçleri Hava Saldırılarını Durdurdu

Rejime ait güçlerin geçen perşembe gününden bu yana PYD'nin kontrolündeki bölgelere düzenlediği hava ve topçu saldırılarında 46 sivil ile en az 30 silahlı militanın öldürüldüğünü ileri süren kaynaklar, Esed’in hava kuvvetlerine ait savaş uçaklarının bu sabah kentin semalarında görüldüğünü, ancak herhangi bir saldırı düzenlemeden geri döndüğünü anlattı.

Rejim güçlerinin cuma gününden bu yana hava saldırılarını durdurduğu ve sâdece yoğun top atışları ile yetindiği kaydedildi.

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT